Stardust

"Hilde Louise Asbjørnsen imponerer på ei ny scene."

Tor Hammerø, Nettavisen

En sjokkerende og inspirerende bok om ambisjoner, synd, skam og ekstase. Fortalt med glimt i øyet og ispedd utdrag fra tekstene til forrige århundrets største jazzhits. Blanding av fiksjon og fakta gjør dette til en forrykende historie om kvinnefrigjøring, musikk og showbiz. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

En sjokkerende og inspirerende bok om ambisjoner, synd, skam og ekstase. Fortalt med glimt i øyet og ispedd utdrag fra tekstene til forrige århundrets største jazzhits. Blanding av fiksjon og fakta gjør dette til en forrykende historie om kvinnefrigjøring, musikk og showbiz.

Bokken Lasson booket sin egen soloturné fra Trondheim til Oslo i 1895 og gikk i dundrende underskudd, men endte som headliner på de største Vaudeville-scenene i Tyskland og Frankrike. Bessie Smith slo ned store mannfolk på fest, holdt seg med både elskere og elskerinner og solgte en million plater i 1923. Mae West ble satt i fengsel for å ha «fordervet ungdommens moral» med Broadwayforestillingen «Sex» på 1920-tallet. Josephine Baker dro fra jobben som klovn i USA for å bli megastjerne i Paris og spion for den franske regjeringen under 2. verdenskrig. Tyske Marlene Dietrich, var biseksuell, levde i et åpent ekteskap og spilte på sag for amerikanske tropper i Nord-Afrika. Edith Piaf skrev selv tekstene til sine aller største hits, ble mor som 16-åring og var manager for flere av sine elskere. Billie Holiday sjefet over bandet til Count Basie, gikk rundt med boxer i bånd og skapte bevisst imaget som ensom, såret kvinne. Marilyn Monroe var den første kvinnen som startet sitt eget produksjonsselskap og ble verdens best betalte filmskuespiller som 29-åring.

Forestillingen Stardust spilles 1.-3. og 15.-17. juli på Chat Noir Teater, og billetter kan nå bestilles på:
https://chatnoir.no/forestillinger

Detaljer

Forlag
Pitch forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
445
ISBN
9788293551782
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Stardust
Format
22 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Hilde Louise Asbjørnsen imponerer på ei ny scene."

Tor Hammerø, Nettavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stardust:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv