Store spel

soga om Vesås i verda

«Boka er historie og litteraturhistorie, samtidsskildring og framtidsbilete, og det mangslungne er i tråd med ideala frå sjølvbergingskulturen på garden.»

Eivind Myklebust, Bokmagasinet

Biografien til garden Vesås i fjellbygda Vinje er mykje meir enn ei gards- og slektshistorie. I «Store spel» skildrar Arne Vinje verda gjennom garden. Han fortel om særprega personar, tragiske lagnader, handverk, kunst og sterke tradisjonar, men også om korleis garden og bygda gradvis blir del av større politiske og økonomiske samanhengar og løyste frå sine opphavelege føresetnader. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Biografien til garden Vesås i fjellbygda Vinje er mykje meir enn ei gards- og slektshistorie. I «Store spel» skildrar Arne Vinje verda gjennom garden. Han fortel om særprega personar, tragiske lagnader, handverk, kunst og sterke tradisjonar, men også om korleis garden og bygda gradvis blir del av større politiske og økonomiske samanhengar og løyste frå sine opphavelege føresetnader.

Garden Vesås har ein plass i norsk litteraturhistorie fordi Tarjei Vesaas voks opp der, og garden viser att i forfattarskapen hans. Boka om Vesås granskar korleis denne garden kunne fostre ein av dei fremste norske forfattarane i det førre hundreåret, korleis ein åndeleg gigant som Aasmund Olavsson Vinje kunne vekse fram i den same bygda og kvifor folkekulturen blømde så rikt i eit materielt fattig samfunn.

Grunntemaet er korleis folk tek i bruk eigne ressursar, formar omgjevnadene sine, og korleis dei sjølve blir forma av den naturen dei er del av - vekselspelet som Tarjei Vesaas kalla «det store spelet».

Detaljer

Forlag
Skald
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
331
ISBN
9788279593041
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Store spel
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Boka er historie og litteraturhistorie, samtidsskildring og framtidsbilete, og det mangslungne er i tråd med ideala frå sjølvbergingskulturen på garden.»

Eivind Myklebust, Bokmagasinet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Store spel:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv