Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

To prosent norsk

refleksjoner rundt etnisitet, identitet og fornorskningsprosessens konsekvenser i nord

Boka «To prosent norsk - refleksjoner rundt etnisitet, identitet og fornorskningspolitikkens konsekvenser i nord» er et resultat av flere års slektsforskning som viste Laila Lanes en historie hun kjente lite til. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Boka «To prosent norsk - refleksjoner rundt etnisitet, identitet og fornorskningspolitikkens konsekvenser i nord» er et resultat av flere års slektsforskning som viste Laila Lanes en historie hun kjente lite til. Ny informasjon om familiens bakgrunn og om historien i nord, særlig Nord-Troms og Finnmark, satte i gang refleksjoner om hvorfor det var blitt slik. Ingen hadde snakket om den kvenske fortida i familien, i bygda og rundt Lyngenfjorden. At farfaren til Lanes snakket det fremmede språket kvensk, eller finsk som de kalte det, ha.dde alltid vært en gåte for henne. Hvor hadde han lært det? For henne ble denne gåten et symbol på den fortielsen som har preget det kvenske folket.

Den kvenske/norskfinske historien i nord har på grunn av fornorskningspolitikken blitt usynliggjort helt frem til nyere tid, også lenge etter at den offisielle politikken var avsluttet. Kvenene ble det usynlige folket som ingen visste noe særlig om - selv ikke deres etterkommere. I dag er flere og flere bevisst sin egen families historie og vil vite mer om det utryddingstruede språket og den særegne kulturen. Parallelt med fortellingen om sin egen kvenske familiebakgrunn legger Lanes frem en omfattende fremstilling av kvenenes historie i Norge og Skandinavia.

Laila Lanes er journalist og har arbeidet i NRK siden 1987 både med nyheter og dokumentarprogrammer. Hun var med på etableringen av NRK Kvensk, som er NRKs digitale tilbud til det kvenske/norskfinske folket. Lanes er fra Furuflaten i Lyngen, men bor i Tromsø.

Detaljer

Forlag
Orkana
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
287
ISBN
9788281045316
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
To prosent norsk
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på To prosent norsk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Survilo

Olga Lavrentjeva
Innbundet 
363,- 399,-
 

Merking

Fríða Ísberg
Innbundet 
390,- 429,-
 

Alveblod

Andrzej Sapkowski
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv