Min side Kundeservice Bli medlem

Rase, etnisitet, nasjon

et ulykksalig triangel

«Selv om noen av problemstillingene Hall tar opp, er preget av at det er gått nesten tre tiår i mellomtiden, har den norske utgivelsen fått en fornyet aktualitet i kjølvannet av en opphetet verdensomspennende debatt om alle disse temaene ...»

Victor Lund Shammas, Tidsskrift for samfunnsforskning 4/2021

I denne boka utforsker Stuart Hall det problematiske begrepet «rase» og de beslektede begrepene «etnisitet» og «nasjon». Selv om vitenskapen for lengst har konstatert at menneskeraser ikke finnes i noen egentlig biologisk forstand, er rasetenkning og rasisme fortsatt en måte å klassifisere og utøve makt over mennesker på, som bidrar til å organisere vår virkelighet. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I denne boka utforsker Stuart Hall det problematiske begrepet «rase» og de beslektede begrepene «etnisitet» og «nasjon». Selv om vitenskapen for lengst har konstatert at menneskeraser ikke finnes i noen egentlig biologisk forstand, er rasetenkning og rasisme fortsatt en måte å klassifisere og utøve makt over mennesker på, som bidrar til å organisere vår virkelighet. På tilsvarende vis skaper forestillinger om etnisitet og nasjon både fellesskap og forskjeller mellom mennesker, og vi må undersøke hvordan disse ideene virker dersom vi skal forstå den verden vi lever i.
Denne boka er basert på forelesninger Hall holdt ved Harvard University i 1994, og gir et destillat av hans analyse av rasebegrepet og rasismen. Boka kom ut posthumt i 2017 med tittelen The Fateful Triangle: Race, Ethnicity, Nation.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
165
ISBN
9788202643157
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
The fateful triangle
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 76

Bla i boka

Anmeldelser

«Selv om noen av problemstillingene Hall tar opp, er preget av at det er gått nesten tre tiår i mellomtiden, har den norske utgivelsen fått en fornyet aktualitet i kjølvannet av en opphetet verdensomspennende debatt om alle disse temaene ...»

Victor Lund Shammas, Tidsskrift for samfunnsforskning 4/2021

«Analysene Stuart Hall gjorde på 1990 tallet er svært relevant å lese i dag. Særlig med tanke på europeisk migrasjonspolitikk, gjenopplivingen av høyreradikale miljøer, og underkommuniseringen av rasismens effekter.»

Mette Andersson, sosiologen.no

«Jeg håper at denne oversettelsen bare er den første av mange slik at flere kan bli bedre kjent med hvordan Halls stemme forteller om hvordan musikk, film, litteratur, kunst og stil kan forme oss og vise hvem vi kan bli, også når omgivelsene skuffer.»

Louisa Olufsen Layne, Agora nr. 3?4 2020

«Selv om Hall holdt sine Du Bois-forelesninger i 1994, er han og denne boken like aktuell. Fremveksten av etnonasjonalisme, rasisme, og isolasjonistiske trekk i verdenspolitikken er alle farer som vi nå står ovenfor. Armert med Stuart Halls rammeverk kan vi kanskje både analysere verden i dag på en bedre måte, samt stå bedre rustet til å tørre å tenke andreledes, til å alltid undres, stille spørsmål og kritisk undersøke rase, etnisitet og nasjonalstaten som naturlige størrelser.»

Tony Sandset, salongen.no

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rase, etnisitet, nasjon:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv