Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Manifestasjon og prosess

"Det globale systemet fører verdens befolkninger sammen i et sterkere skjebnefellesskap på tvers av kulturforskjeller. Det blir like nødvendig å forstå mennesker med andre forutsetninger som å forstå oss selv for å få greie på vår situasjon. Les mer

419,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Det globale systemet fører verdens befolkninger sammen i et sterkere skjebnefellesskap på tvers av kulturforskjeller. Det blir like nødvendig å forstå mennesker med andre forutsetninger som å forstå oss selv for å få greie på vår situasjon. Til det trenger vi en antropologi: en lære om mennesket."
Det skriver Fredrik Barth i innledningen til denne essaysamlingen, som presenterer noen av høydepunktene i hans mangeårige produksjon.

Medlemsvurdering:
Kapittel 3 i denne boken, Modeller i Sosial Organisasjon, blir regnet som en av verdens mest refererte artikler innenfor "Social Sciences", og man finner knapt nok en bok eller artikkel innenfor antropologien der ikke denne boken finnes på litteraturlisten. I denne boken samler Fredrik Barth noen av sine beste teoretiske artikler, på norsk, og gir eksempler på sine nye samfunnsmodeller fra både hjemlige trakter her i Norge, til fjerne nomadestammer i Sudan. Hans artikler om grenseprosesser i etnisk konflikt er brennende aktuelt den dag i dag, som det var på 70-tallet, om ikke ENDA mer aktuelt nå. En viktig bok, både for fagfolk og andre.

Jokerman

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
203
ISBN
9788200024958
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1994
Format
15 x 22 cm
Serie
Det blå bibliotek

Medlemmers vurdering

J
Jokerman – 21.12.2005

– Kapittel 3 i denne boken, Modeller i Sosial Organisasjon, blir regnet som en av verdens mest refererte artikler innenfor "Social Sciences", og man finner knapt nok en bok eller artikkel innenfor antropologien der ikke denne boken finnes på litteraturlisten. I denne boken samler Fredrik Barth noen av sine beste teoretiske artikler, på norsk, og gir eksempler på sine nye samfunnsmodeller fra både hjemlige trakter her i Norge, til fjerne nomadestammer i Sudan. Hans artikler om grenseprosesser i etnisk konflikt er brennende aktuelt den dag i dag, som det var på 70-tallet, om ikke ENDA mer aktuelt nå. En viktig bok, både for fagfolk og andre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Manifestasjon og prosess:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gaven

Marcel Mauss
Paperback 
218,- 249,-

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Lofoten

Kristin Folsland Olsen
Paperback 
363,- 399,-

Skare

Aleksander R. Kirkwood Brown
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv