Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Emily forever

roman

«Dette er ikke av de tykkeste romanene, men vil trolig likevel ende blant denne bokhøstens mest ruvende.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Stakkars hun som heter Emily, i dag, på dagen i dag, har hun gått gravid i hele syv måneder, og det er de to nå, Em og den voksende magen, Em og barnet, etter at Pablo forsvant ut av døra for å ordne opp i en sak, som han kalte det. Les mer

229,-
Ventes til lager 11.03.2024

Logg inn for å se din bonus

«Stakkars hun som heter Emily, i dag, på dagen i dag, har hun gått gravid i hele syv måneder, og det er de to nå, Em og den voksende magen, Em og barnet, etter at Pablo forsvant ut av døra for å ordne opp i en sak, som han kalte det. Ja, det var sånn, forsvant. Eller var det sånn? Jeg skal fikse noe, hadde Pablo sagt og låst seg inn på rommet i to timer med nøkkel, Em hadde sittet i sofaen og sett på TV, hun hadde sovna, våkna, Pablo fremdeles inne på rommet, før han gikk ut døra, da med en svart bag hengende over skulderen. Emily så på Pablo før han gikk, Pablo så på henne, Emily lurte på hva Pablo tenkte på, hva han skulle, Pablo blunka til Emily, lukka døra, låste døra, Emily fortsatte å se på tv.»

Emily er nitten år og gravid, og Pablo som er faren til barnet holder seg unna. Hun jobber i en Kiwi-butikk der innehaveren prøver å passe på henne. Det gjør naboen også, som Emily kaller presten. Hun har vokst opp hos moren sin, og nå flytter moren hjem til henne for å hjelpe til. På helsestasjonen skriver jordmoren "alene med barn" i skjemaet hennes.

«Emily forever» er en bok om klasse, om hverdag, og om å finne frem til det i en selv som gjør det mulig å klare seg. Romanens forteller er kritisk og prøver seg fram, leter etter bedre løsninger, forsøker å skifte perspektiv for å undersøke hvordan Emily blir betraktet av de andre; de som tror de vet hvem hun er og hvordan livet hennes kommer til å bli. «Emily forever» er en roman med paradoksal livsglede, trassig solidaritet og ulmende opprørstrang.

Medlemsvurdering:
Romanen viser klart og tydelig at Norge fortsatt er et klassesamfunn. Godt og troverdig bilde av unge Emily, som jobber på Kiwi, blir ung alenemor og må klare seg selv med få midler.

Harald K

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
177
ISBN
9788249525003
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
20 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Dette er ikke av de tykkeste romanene, men vil trolig likevel ende blant denne bokhøstens mest ruvende.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Maria Skarangers varme språk og inderlige sympati med Emily lyser gjennom hele romanen.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Maria Navarro Skaranger skriver med kløkt og hjerte om hvemsomhelstene i samfunnet i en fulltreffer av en roman ... Skaranger er et lysende litterært talent.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«I et vakkert og intuitivt språk avkler Maria Navarro Skaranger hvordan klasseforakt uttrykkes i Norge.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

«Skarangers tredje roman treffer blink. (...) Skaranger utmaler unge eksistenser i vakre/stygge Oslo Øst-landskap med særegne litterære strøk, med en letthet og autentisitet som imponerer. La oss ikke glemme Emily. La oss lagre henne forever

Shana Fevang Mathai, NRK Bok

«'Dette er en fantastisk bok', tenkte jeg da jeg var ferdig med Maria Navarro Skarangers nye roman Emily forever … det er skrevet så intuitivt og vakkert!»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

«Skaranger skaper stor bevegelighet i teksten ... Familiens historie og klassetilhørighet vises på ulike måter ... Dynamikken mellom mor og datter er språklig nyansert og godt skildret, plassert et ubestemmelig sted mellom humor og alvor ...»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

«... ein tett og kort roman rik på tema og motiv og med utprega språklege og estetiske kvalitetar. Slik plasserer ho seg freidig og verdig blant dei verkeleg gode.»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Heilt unik»

Elise Solvåg, Framtida

Medlemmers vurdering

H
Harald K – 10.11.2021

– Romanen viser klart og tydelig at Norge fortsatt er et klassesamfunn. Godt og troverdig bilde av unge Emily, som jobber på Kiwi, blir ung alenemor og må klare seg selv med få midler.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Emily forever:

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 
Xiania
Ny!

Xiania

Lotta Elstad
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Yngre
Ny!

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv