Faserland

roman

Christian Kracht må på mange måter kunne kalles en litterær kultfigur, og han er selvfølgelig en del av bokhylla til dem som har den minste interesse for hva som i dag og de siste 20 årene har beveget seg i tyskspråklig og europeisk litteratur. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Christian Kracht må på mange måter kunne kalles en litterær kultfigur, og han er selvfølgelig en del av bokhylla til dem som har den minste interesse for hva som i dag og de siste 20 årene har beveget seg i tyskspråklig og europeisk litteratur. Kracht har imidlertid foretatt en slags oppad og sidelengs driftende bevegelse inn i det litterære etablissementet der han i dag er trygt plassert. Dette skyldes i stor grad utgangspunktet han la med debuten Faserland i 1995.

Denne romanen ble raskt en kultklassiker og hans lek med identiteter, blandingen av historiske fakta, kjente personer og ren fantasi har vært en konstant, og det er liten tvil om at den dandyen vi møter i Faserland, som på sin reise gjennom Tyskland etterlater seg et kjølvann av tomme flasker, narkotika, merkeklær og dyre biler, for mange ikke ble til å skille fra forfatteren selv.

Dette er imidlertid litterær lek, og i Faserland sine beskrivelser av hedonisme og verdirelativisering, ligger en sterk kritikk av de oppløsningstendensene som rådet i det sentrale Europa etter murens fall, og for en generasjon som hadde sett både høyre- og vestreideologier gå til grunne innenfor et par generasjoner og innenfor sin egen familie. Dette blir ekstra tydelig når man leser årets Kracht-roman, Eurotrash, som plukker opp tråden der Faserland slutter, men i en ny tid, med desillusjon og et moralsk oppgjør mot eget liv og sin egen familie.

Detaljer

Forlag
Pelikanen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
180
ISBN
9788283831153
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Faserland
Format
21 x 13 cm
Serie
Faserland 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Faserland:

Yolo
Ny!

Yolo

Siri Sjøgren Selmer
Innbundet 
379,-
 

Samling

Natasha Brown
Innbundet 
227,- 249,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv