Meny
Litt av en tid - Kiley Reid

Litt av en tid

; Vibeke Saugestad (Oversetter)

«Litt av en tid (er) en roman som trygt kan anbefales og garantert vil skape diskusjon i lesesirkler over det ganske land.»

, VG Terningkast 5

Humoristisk, alvorlig og tankevekkende roman fra dagens USA om at ikke alt er som det kan synes ved første øyekast. Hvordan kan USA få bukt med den inngrodde rasismen og mistenksomheten som gjennomsyrer store deler av samfunnet?

Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Emira Tucker er 25 år gammel, blakk og har ikke noen ordentlig jobb. Mens hun finner ut av hva hun egentlig vil med livet sitt, er hun barnevakt for Briar på tre år.

Jentas mor, Alix Chamberlain, er en kvinne som er vant til å få det som hun vil, både privat og i arbeidslivet. Og hun vil gjerne hjelpe andre kvinner med å bli like vellykket som henne.

En kveld Emira tar Briar med til et kjøpesenter, blir hun stanset av en vekter. Han mistenker den svarte kvinnen for å ha kidnappet den hvite jenta. Opptrinnet blir filmet av en forbipasserende, og Emira er rasende og ydmyket. Alix vil gjøre alt godt igjen, samtidig som Emira selv gjør seg opp en mening om hva som står på spill. Og hva er egentlig forskjellen på å ville godt og å gjøre godt?

Litt av en tid er en roman som går inn i fordommer vi alle har, ofte uten at vi vedkjenner oss dem selv. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG
Terningkast 5 Vebjørn Rogne, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 345
ISBN: 9788203269226
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Such a fun age
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8179425
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Litt av en tid (er) en roman som trygt kan anbefales og garantert vil skape diskusjon i lesesirkler over det ganske land.»

, VG Terningkast 5

«Jeg koste meg så mye med Litt av en tid av amerikanske Kiley Reid at det nesten føles galt å ta betalt for å lese den. (...) komisk, men også smertelig treffsikker bok.»

, Vårt Land

«... munnrapp og rappfota, utan å fare med harelabb over tematikken om rase og klasse, blindsoner og privilegium. »

, Klassekampen

«Brennbare temaer som rase og klasse veves sammen i romanen som er blitt en internasjonal snakkis. Spesielt hvite rikinger avkles på spissfindig vis. (...) Teksten preges av energiske scener og vittige dialoger. (...) Det er tankevekkende når Reid så konkret formulerer hvor ulike erfaringer og utfordringer mørke og hvite kan ha.»

, Aftenposten

«Romandebutanten Kiley Reid har skrevet en både morsom og sjarmerende roman om rasisme. (...) Litt av en tid gjør narr av så vel wokeness («krenkehysteri»), som av en del velbergede hvite menneskers omsorg for sin egen feel good-korrekthet. Og under det hele løper en strøm av stort, usagt alvor og innvevd forbannelse.»

, nrk.no

«Underholdende om hvite privilegier og tilhørende blindhet, rasisme og utrygt arbeidsliv. (...) Litt av en tid er lettlest og morsom, full av ironisk harselas over det asosiale i sosiale medier, med mye humor på de privilegiumblindes bekostning. Alvoret er likevel tydelig: hvordan skal USA få bukt med rasismen som gjennomsyrer alt?»

, Dagsavisen

«Boka er en pageturner. Er du i gang, må du ha med deg hva som skjer.»

, Nettavisen

«Bokens styrke er satiren Kiley Reid klarer å veve av rasefordommer, velvillige handlinger, og møter på tvers av rase og klasse.»

, BOK365 Terningkast 5