Meny
Jan-Philipp Sendker: Hele verdens tårer

Hele verdens tårer

; Christian H. Heyerdahl (Oversetter)

Kunsten å høre hjerteslag-bøkene av Jan-Philipp Sendker har berørt en hel verden. I hans nye roman reiser vi igjen østover, der et ungt par går katastrofen i møte med stort mot og betingelsesløs tillit til hverandre idet den rammer.

Les mer
Berømt forfatter
Populær
Kjærlighet
Livsvisdom
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Kunsten å forandre verden

Jan-Philipp Sendkers nyeste roman Hele verdens tårer er en universell kjærlighetshistorie som lærer oss hva som teller i møtet med katastrofen: mot til å møte frykten, viljen til å forandre og ubetinget tillit til den du elsker.

Livet kan plutselig endre seg over natten. For noen kan det være krigsutbrudd og naturkatastrofer, for romanens Niri og familien er det pandemien. De har levd et trygt og godt liv. Mor og far jobber for en velstående familie som også har sørget for husly. Niri er bestevenn med datteren i huset, går på skole og har en framtid. Plutselig står de uten jobb og bolig, og papirløse som de er, har de ingen mulighet til å finne noe nytt. De må flytte til slummen – eller «leiren» som Niri foretrekker å kalle det – der ingenting er trygt og alle bare må prøve å klare seg så godt de kan.

Nytter det å kjempe for en bedre verden? Kan ett enkelt menneske forandre noe?

Mary og tyven
Familien blir frastjålet det lille de har av verdi og rammes av sykdom. Niri klarer ikke avfinne seg med at det ikke er noen hjelp å få. Moren blir bare sykere og sykere, og søsteren gråter av sult. Mens faren vil at sønnen skal godta skjebnen, vokser det fram en ny kraft i Niri. Han fylles av et mot og en vilje som ikke lar seg stoppe, verken av farens formaninger eller leirens rangordning og uskrevne lover. Som en Robin Hood begynner han å stjele fra de rike og gi til de fattige. Og det blir det trøbbel av. Da barndomsvenninnen Mary tar Niri på fersk gjerning under et innbrudd i huset deres, tar historien en uventet vending.

Håpet om en bedre verden
Sendker tar oss nok en gang med til Sørøst-Asia, men sier selv at handlingen kunne foregått nesten hvor som helst i verden. Han inviterer oss inn i et univers der å holde fast i troen på det gode og ha sine meningers mot, settes på prøve. Nytter det å kjempe for en bedre verden? Kan ett enkelt menneske forandre noe? 

«Romanen reiser på sin helt egne måte spørsmål om verdenen vi lever i,» sier Jan-Philipp Sendker. 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 287
ISBN: 9788252593051
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Die Rebellin und der Dieb
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8203075
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Jan-Philipp Sendker (f. 1960) er journalist og forfatter og bor i Berlin med sin familie. Han fikk et internasjonalt gjennombrudd med Kunsten å høre hjerteslag ( 2013), og også oppfølgerne Kunsten å være den man er (2014) og Kunsten å følge hjertet (2020) formidler stemninger og vakre historier som finner gjenklang i lesere over hele verden.

Hilsen fra forfatteren til Bokklubbens medlemmer

«Jeg er veldig takknemlig for at dere velger å lese bøkene mine. Helt siden barndommen var det min drøm å bli forfatter og fortelle historier. Denne historien – om at det selv på de mørkeste steder i livet er lys å finne – ville fortelles, den måtte ut. Det finnes mennesker som ofrer seg for andre. Jeg har møtt mange. Jeg finner dem svært inspirerende.»

Jan-Philipp Sendker