Min side Kundeservice Bli medlem

Naturen som gave?

tvisyn på naturen i nordisk litteratur

Hvordan utforskes naturen som gave i nordisk litteratur? I antropocen, menneskets tidsalder, blir spørsmålet om menneskets forhold til naturen aktualisert på nytt. Nettopp i en krisetid aktiveres religiøse forestillinger om apokalypse og skapelse, ånd og natur, og en rekke skjønnlitterære forfattere skriver frem naturskildringer preget av en grunnleggende ambivalens. Les mer

499,-
Paperback
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Hvordan utforskes naturen som gave i nordisk litteratur? I antropocen, menneskets tidsalder, blir spørsmålet om menneskets forhold til naturen aktualisert på nytt. Nettopp i en krisetid aktiveres religiøse forestillinger om apokalypse og skapelse, ånd og natur, og en rekke skjønnlitterære forfattere skriver frem naturskildringer preget av en grunnleggende ambivalens.

I denne antologien finner du tolv bidrag som undersøker hvordan den nordiske litteraturen utforsker naturen som gave - og som kilde til ambivalens, nåde og skyld. Med et postsekulært utgangspunkt inviterer antologien forskere fra litteraturstudier og teologi til å undersøke ambivalente naturfremstillinger i den nordiske litteraturen. Hva er det mennesket gjør med den naturen vi lenge tenkte vi kunne ta for gitt - men som nå er truet? Og hva gjør klimaendringer og naturtap igjen med vår oppfatning av mennesker og menneskelige relasjoner - også til det mer-enn-menneskelige?

Med bidrag fra: Marius Timmann Mjaaland, Kari Løvaas, Stine Holte, Simone Kotva, Sissel Furuseth, Torsten Bøgh Thomsen, Beatrice Reed, Ann-Sofie Lönngren, Sophie Wennerscheid, Elisabeth Oxfeldt, Kristina Leganger Iversen og Hans Kristian Rustad.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Dansk Svensk
Sider
286
ISBN
9788215064567
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Naturen som gave?
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Naturen som gave?:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv