Min side Kundeservice Bli medlem

Ansvar for likeverd

etikk i tverrfaglig arbeid med habilitering og rehabilitering

Ny revidert utgave som belyser aktuelle og sterke verdispørsmål.

Den norske velferdsstaten står overfor store etiske utfordringer. Store deler av befolkningen er yrkespassive. Derfor blir vår helse- og sosialpolitikk og vår utdannings- og arbeidsmarkedspolitikk nå rettet inn mot å gjøre flere aktive. Les mer

409,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Ny revidert utgave som belyser aktuelle og sterke verdispørsmål.

Den norske velferdsstaten står overfor store etiske utfordringer. Store deler av befolkningen er yrkespassive. Derfor blir vår helse- og sosialpolitikk og vår utdannings- og arbeidsmarkedspolitikk nå rettet inn mot å gjøre flere aktive. Arbeidslinja, inkluderende arbeidsliv, motivasjonsarbeid, integrasjon og kvalifiseringsprogrammet i NAV får økt oppmerksomhet. (Gjen)opptrening av grupper som ikke kan komme i arbeid, med sikte på at de kan mestre hverdagslivet bedre, står også på dagsordenen.

De ulike rehabiliteringsoppleggene berører verdier som rett til samfunnsdeltakelse, brukermedvirkning, personvern og ikke minst respekt for menneskeverd og menneskelig mangfold. Ansvar for likeverd handler om disse verdiene. Forfatteren diskuterer den betydningen slike verdier har og bør ha for yrkesutøvere som i økende grad skal arbeide tverrfaglig med habilitering og rehabilitering.

Første utgave kom i 2006. Denne utgaven er revidert på flere områder. NAV-reformen og samhandlingsreformen blir omtalt, og de juridiske og faglige referansene er ajourført.

"Boken er verdifull for dem som jobber med fysikalsk medisin og rehabilitering, psykiatri, samfunnsmedisin og trygdemedisin. Den gir oss innsikt i hva som er etiske vurderinger i praksis. Fastleger blir minnet om å henvise til rehabilitering." - Anmeldelse i Tidsskrift for Den norske legeforening.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
168
ISBN
9788205398849
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Ansvar for likeverd
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ansvar for likeverd:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv