Meny

Antirasistisk sosialt arbeid

; Marianne Rugkåsa

Rasisme rammer hardt. Konsekvensene kan være alvorlige for menneskers livsbetingelser og livsutfoldelse. Antirasistisk sosialt arbeid har som utgangspunkt at alle mennesker og grupper er likeverdige, har samme rettigheter og ikke skal forskjellsbehandles. Les mer
Vår pris
349,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 349,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Rasisme rammer hardt. Konsekvensene kan være alvorlige for menneskers livsbetingelser og livsutfoldelse. Antirasistisk sosialt arbeid har som utgangspunkt at alle mennesker og grupper er likeverdige, har samme rettigheter og ikke skal forskjellsbehandles.

Bestill vurderingseksemplar

I boka er målet å synliggjøre hvordan strukturer og systemer virker diskriminerende og undertrykkende. Videre er målet å gjøre sosialarbeidere i stand til å identifisere rasistiske og diskriminerende handlinger, systemer og strukturer. Ved å bidra til bevisstgjøring og å fremme et antirasistisk sosialt arbeid, skal kunnskapen i denne boka bidra til antirasistisk handling i praksis.

Boka har tre deler. I del 1 er tema rasisme og antirasisme i en norsk kontekst. Sosialt arbeids mandat om å motvirke og bekjempe diskriminering og rasisme blir også omtalt her. Del 2 er viet eksempler fra sosialt arbeid i Norge, hvordan rasisme oppstår på ulike arenaer og nivåer og hvilke uttrykk den kan få. Del 3 handler om hvordan antirasistisk sosialt arbeid konkret kan inngå i undervisning, forskning og praksis. Sosialarbeidernes handlingsrom og strategier for å kunne jobbe antirasistisk diskuteres også.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 198
ISBN: 9788205564633
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger