Min side Kundeservice Bli medlem

Barnets deltakelse

hverdagslige og vanskelige beslutninger

I barnevernet og ved foreldrebrudd handler deltakelse for barn ikke bare om å uttale seg om hvor de skal bo, men også om mange andre spørsmål knyttet til eget liv. For at barn skal kunne delta må voksne betrakte barnet som en meningsbærende og meningsberettiget aktør og legge til rette for deltakelse. Les mer

439,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I barnevernet og ved foreldrebrudd handler deltakelse for barn ikke bare om å uttale seg om hvor de skal bo, men også om mange andre spørsmål knyttet til eget liv. For at barn skal kunne delta må voksne betrakte barnet som en meningsbærende og meningsberettiget aktør og legge til rette for deltakelse. Realiseringen av barnets rett til deltakelse handler i stor grad om kommunikasjon med sikte på gjensidig forståelse.
Forfatteren presenterer kunnskap om hvordan man kan gjennomføre deltakelse samtidig som man ivaretar barnets beste. Boka viser konkret hvordan man kan planlegge og gjennomføre tilretteleggingen av barnets deltakelse både i meklingen på familievernkontoret, gjennom bruk av familierådsmodellen i barnevernet, i barneidretten og i familiens hverdagsliv.

Det skilles her mellom deltakelse og medbestemmelse. Boka gir konkrete eksempler på hvordan barnet kan delta og hvordan vurderinger av barnets mening kan være av betydning for å kunne fatte beslutninger til barnets beste.

Boka er rettet mot studenter og yrkesgrupper som møter barn i sin profesjonelle hverdag, i barnehagen, skolen, barnevernet eller innenfor familievern, psykiatri og rusomsorg. Boka henvender seg også til forskere som er opptatt av barnerettigheter, moderne barndom og voksenrollen på privat og offentlig arena.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
193
ISBN
9788215016405
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Barnets deltakelse
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barnets deltakelse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv