Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Erfaring, evidens og faglig skjønn

kunnskapsgrunnlaget for faglig skjønn i profesjonsfag

Profesjonsutøvere står daglig i situasjoner der de må ta vanskelige avgjørelser, basert på faglig skjønn. Å bruke faglig skjønn vil si ta handlingsvalg i situasjoner der det ikke er opplagt hva man bør gjøre. Les mer

345,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Profesjonsutøvere står daglig i situasjoner der de må ta vanskelige avgjørelser, basert på faglig skjønn. Å bruke faglig skjønn vil si ta handlingsvalg i situasjoner der det ikke er opplagt hva man bør gjøre.

Valgene må begrunnes ut fra et sikrest mulig kunnskapsgrunnlag. Det er ikke tilstrekkelig å begrunne et faglig handlingsvalg med en appell til autoritet, tradisjon, følelser eller uspesifisert synsing. Begrunnelsen må sannsynliggjøre at utøverens handlinger, i samarbeid med brukerne, vil føre til det ønskede resultat.

Boken gir en detaljert gjennomgang av styrker og svakheter ved kunnskapsformer som er sentrale ved faglig skjønnsutøvelse. Temaet befinner seg i skjæringsfeltet mellom vitenskapsteori og metodelære.

Erfaring, evidens og faglig skjønn er skrevet til bruk i profesjonsutdanninger på bachelor og masternivå, samt for de mange som arbeider i profesjonsyrker og som ønsker en samlet framstilling av hva som kreves for å være rimelig sikker på at de valg man tar, har et solid kunnskapsgrunnlag.

Einar Øverbye er professor i sosialpolitikk ved Storbyuniversitetet OsloMet. Han har skrevet og redigert flere bøker og vitenskapelige artikler om helse- og sosialfaglige emner.

Detaljer

Forlag
Abstrakt
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
182
ISBN
9788279354086
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Erfaring, evidens og faglig skjønn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Opphav

Elin Dahling
Innbundet 
181,- 199,-
 

Alene

Astri Hognestad
Innbundet 
318,- 349,-
 

Ikigai

Justyn Barnes
Innbundet 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv