Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Bli medlem

Forebyggingens historie

en fortelling om et bevegelig mål

Forebyggingens historie - en fortelling om et bevegelig mål henvender seg til alle som er opptatt av å forstå de større sammenhenger bak dagens sosiale problemer. Ikke minst for dem som jobber «tett på» er det viktig med distanse. Les mer

290,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Forebyggingens historie - en fortelling om et bevegelig mål henvender seg til alle som er opptatt av å forstå de større sammenhenger bak dagens sosiale problemer. Ikke minst for dem som jobber «tett på» er det viktig med distanse. Hva vil det egentlig innebære å ta idealene om å forebygge på alvor?
Denne boka gir en historisk oversikt (1945-2015) over a) hvilke sosiale problemer man har stått overfor, b) hvordan man forsto disse problemene, c) hvilke tiltak man iverksatte, og d) hva resultatet ble. Forfatteren stiller det kritiske spørsmålet om politikerne i for liten grad har vært villige til å forstå moderne sosiale problemer som et uttrykk for en verdikonflikt. På samme måte som dagens (økologiske) miljøproblemer må finne sin løsning gjennom nye veivalg, hevder forfatteren at det samme gjelder for sosiale problemer. Virkemiddelpolitikken strekker ikke til. Dagens økonomiske rammebetingelser legger ifølge forfatteren premisser som gjør det vanskelig å nå målet om å forebygge. Boka avsluttes med et kapittel om Japan - er det noe å lære fra en kollektivistisk kultur?

Dag Leonardsen er professor i sosiologi ved Høgskolen i Lillehammer, hvor han underviser for sosionom-, barnevern- og vernepleiestudenter. Han har publisert bredt (bøker og artikler), både i norsk og internasjonal sammenheng.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
190
ISBN
9788270998326
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forebyggingens historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv