Min side Kundeservice Bli medlem

Kunsten å hjelpe

individer og familier

Kunsten å hjelpe individer og familier er en oversettelse av Del 1-3 av Lawrence Shulmans: The Skills of Helping Individuals, Families, Groups and Communities. Boka er tilpasset norske forhold, men eksemplene fra praksis er så langt som mulig beholdt uforandret. Les mer

789,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kunsten å hjelpe individer og familier er en oversettelse av Del 1-3 av Lawrence Shulmans: The Skills of Helping Individuals, Families, Groups and Communities. Boka er tilpasset norske forhold, men eksemplene fra praksis er så langt som mulig beholdt uforandret.

Modellene i boka vil kunne bidra til et systematisk og effektivt arbeid. Et velutviklet teoretisk rammeverk vil gi større sammenheng og konsistens i arbeidet og bidra til å forklare hvorfor noen møter med klienter blir vellykkede og andre ikke.
Boka presenterer interaksjonsmodellen, som innledningsvis blir satt i sammenheng med andre modeller. Videre gis en teori om hjelpeprosessen, beskrivelse av en rekke modeller som forbinder teori og praksis, og av ferdigheter som kreves når modellen skal realiseres.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
398
ISBN
9788205302587
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Originaltittel
The skills of helping individuals, families, groups and communities
Format
24 x 16 cm
Serie
Kunsten å hjelpe

Medlemmers vurdering

R
Rønning – 25.10.2006

– Kunsten å hjelpe individer og familier er en lettlest og spennende bok som ofte blir brukt i sosialfaglige utdanninger. Til dette fungerer den godt. Shulman presenterer en modell som er interessant oppbygd, og som er fin å følge. Boken har mange spennende eksempler, som gjør teksten lett å forstå, og eksemplene "fanger" også leseren. Disse eksemplene viser både vellykkede og ikke fullt så vellykkede møter med klienter, noe som gjør at det blir poengtert for leseren hvor lett det er å gjøre feil, og hvordan man skal unngå disse feilene. Boken har god struktur, noe som gjør at det blir lett å følge Shulmans modell. Boken anbefales, både for sosialfagsstudenter, og ferdig utdannende sosialarbeidere.

A
AnneKathe – 02.10.2006

– Dette er en lett anvendelig og forståelig bok om hjelperelasjoner. I boken fremstiller forfatteren Lawrence Shulman sin interaksjonsmodell på en systematisk måte, gjennom å beskrive arbeidsprosessen i hjelperelasjoners faser fra relasjonens begynnelse og til den avsluttes. Han viser også til ferdigheter som med fordel kan benyttes i hjelpearbeidet, og viser også til viktigheten av å møte klienter både i forhold til deres problemer og deres følelser. I boken bidrar gode eksempler til at innholdet enkelt kan overføres til praksis for den enkelte leser. Boken viser også etiske perspektiver og utfordringer i arbeidet. Kunsten å hjelpe individer og familier er sentralt pensum ved noen av landets sosionom-utdanninger.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kunsten å hjelpe:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv