Økonomisk og sosial ulikhet i Norge

ideologi og politikk for utjamning

Inntektsforskjellene i Norge er mindre enn i de aller fleste land. Men også her har de økonomiske ulikhetene økt ? særlig ulikhetene i formue. Andelen fattige har økt, og flere barn lever i fattige familier. Les mer

439,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Inntektsforskjellene i Norge er mindre enn i de aller fleste land. Men også her har de økonomiske ulikhetene økt ? særlig ulikhetene i formue. Andelen fattige har økt, og flere barn lever i fattige familier.

De fattige i Norge er ikke så fattige som i de fleste andre land, men avstanden til de velstående innebærer følelse av økonomisk knapphet og færre muligheter til å delta i samfunnet.

I denne boka kan du lese om økonomisk og sosial ulikhet i Norge. Hvordan har utviklingen vært? I hvilke perioder og under hvilke regjeringer har ulikheten økt mest? Hva har velgerne og de politiske partiene ment om ulikhet og økonomisk utjevning siden 1960-årene? Hvilke følger får høy ulikhet for samfunnet? Øker eller svekker det den økonomiske veksten og tilliten i samfunnet, og påvirker det folks tilfredshet med livet? Hvilke politiske tiltak kan redusere økonomisk ulikhet?

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
198
ISBN
9788215041537
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Økonomisk og sosial ulikhet i Norge
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Økonomisk og sosial ulikhet i Norge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Treboka

Sigri Sandberg
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv