Trygd i aktiveringens tid

framvekst, forvaltning og fordeling

Alle innbyggere vil i løpet av livet motta en eller annen form for trygd. Faktisk er det nærmere en tredjedel av den voksne befolkningen som til enhver tid har varige overføringer fra velferdsstaten som hovedinntekt. Les mer

539,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Alle innbyggere vil i løpet av livet motta en eller annen form for trygd. Faktisk er det nærmere en tredjedel av den voksne befolkningen som til enhver tid har varige overføringer fra velferdsstaten som hovedinntekt.
Hvilke virkninger har trygdene for inntektsfordelingen i samfunnet og for folks atferd? Hvordan praktiseres aktivitetskrav og sanksjoner, og i hvilken grad påvirker dette retten til trygd og sosialhjelp? Vil det i årene som kommer bli økt debatt om hvem som bør få stønad og hvilket nivå stønaden skal ligge på?

I denne boken presenteres kunnskap om og perspektiver på viktige spørsmål som angår velferdsstaten.

I del 1 er det framveksten av ordningene for inntektssikring som er tema. Politisk styring og finansiering beskrives og diskuteres i del 2. Del 3 handler om risikoer og målgrupper (familie, helse, arbeid og alderdom), mens forvalterne av ordningene er tema for del 4.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
370
ISBN
9788205502314
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Trygd i aktiveringens tid
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trygd i aktiveringens tid:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv