Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Bli medlem

Kairos.

roman

«Enda en førsteklasses roman av en av tyskspråklig litteraturs fremste forfattere … teknisk overlegen romankunst … båret av språklig spenst og bildekraft.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

De treffes tilfeldig ved Alexanderplatz i 1986. Katharina er nitten, Hans tretti år eldre og gift. Hun utdanner seg til setter i statstrykkeriet i DDR og kjenner ikke noe annet politisk system enn det hun er vokst opp i. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
De treffes tilfeldig ved Alexanderplatz i 1986. Katharina er nitten, Hans tretti år eldre og gift. Hun utdanner seg til setter i statstrykkeriet i DDR og kjenner ikke noe annet politisk system enn det hun er vokst opp i. Han er forfatter, har en innbarket nazist til far og valgte selv å bosette seg i DDR. I årene som følger - de siste før Berlinmurens fall - klarer de to ikke å gi slipp på hverandre.

Jenny Erpenbeck regnes som en av Tysklands største nålevende forfattere. Stortenkende og nennsomt vever hun sammen det personlige og det kollektive. 'Kairos.' er en mektig roman om besettende kjærlighet og et regime i oppløsning - og om øyeblikket som forandrer alt.

«Hypnotisk DDR -roman. Jenny Erpenbeck nevnes jevnlig som en fremtidig vinner av Nobelprisen i litteratur, og viser igjen hvorfor»
LEIF BULL, DAGENS NÆRINGSLIV

«en forfatter som nok en gang imponerer med sin sofistikerte språklige eleganse og sin evne til
å avdekke mennesker som 'barn av sin tid'»
TURID LARSEN, DAGSAVISEN

«Forbudt kjærlighet med sosialistisk tvist ... Jeg nyter hver side»
KNUT HOEM, NRK BOK

" Kairos.' er enda en gnistrende god Erpenbeck-utgivelse, som lar oss skjønne litt mer av hvordan historien setter avtrykk i enkeltmenneskets liv"
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
391
ISBN
9788249526437
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Kairos
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Enda en førsteklasses roman av en av tyskspråklig litteraturs fremste forfattere … teknisk overlegen romankunst … båret av språklig spenst og bildekraft.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Farlig begjær bak muren | Jenny Erpenbecks nye roman handler om sår kjærlighet og vaklende DDR-sosialisme før murens fall. Jenny Erpenbecks språk er kraftfullt, vekselvis intellektuelt reflekterende og poetisk finslepent, godt ivaretatt av oversetter Ute Neumann.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Jenny Erpenbeck nevnes jevnlig som en fremtidig vinner av Nobelprisen i litteratur, og viser igjen hvorfor i sin nyeste roman ... Det nære portrettet av forholdet mellom Katharina og Hans er integrert i et langt større bilde av Tyskland, fra annen verdenskrig til murens fall.»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

«Jenny Erpenbeck overbeviser i ny DDR-roman om hvordan mennesker kan være både skråsikre og usikre på samme tid (...) Fra første setning vet jeg at jeg leser god litteratur, fordi bøkene kan lære meg noe om å være et menneske. Og for å klare dette har Erpenbeck utforsket hver eneste detalj, før de blir til setninger i en roman. Jeg vender tilbake til Erpenbeck fordi det er en gave å få lese bøker som er så gjennomtenkte.»

Rita Paramalingam, vinduet.no

«Forbudt kjærlighet med sosialistisk tvist ... Sakte, nærmest andektig, tar jeg til meg disse sidene i denne romanen. Jeg nyter hver side, selv om det også er litt smertefullt å lese.»

Knut Hoem, nrk.no

«Kairos. er enda en gnistrende god Erpenbeck-utgivelse, som lar oss skjønne litt mer av hvordan historien setter avtrykk i enkeltmenneskets liv.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Erpenbecks romaner om Tyskland kan leses som et pågående storverk. Leserne er heldige som lever i hennes kairos.»

Tonje Vold, Morgenbladet

«Få nålevende forfattere har i samme grad som Jenny Erpenbeck klart å vise i hvilken grad vekten av historien og de politiske forholdene farger våre liv og relasjoner … en nesten 400 sider lang, særdeles velkomponert fortelling.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kairos.:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-
Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

London

Nazneen Khan-Østrem
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv