Meny
 
Lingo er en forrykende språkreise gjennom et sekstitalls europeiske språk

Lingo

en språkreise gjennom Europa

; Hedda Vormeland (Oversetter)

«Jeg kan ikke lovprise den høyt nok... Briljant, vittig, imponerende!»

Historien om europeiske språk minner om en familiesaga. Lingo er en fascinerende reise blant våre språklige slektninger. Les mer
Vår pris
336,-
Spar
33,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 336,-
Spar: 33,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

presentert av runhild skjølaas, redaktør

Lingo tar leseren med på en reise i kulturhistorie og lingvistikk gjennom mer enn seksti land og land- områder i Europa. Du vil få høre historier om det lokale språket, ords overraskende opprinnelse, ord vi burde innføre i flere språk og mye, mye mer.

Med utgangspunkt i at (nesten) alle språkene i Europa tilhører den indoeuropeiske språkfamilien – det er verdens største språkfamilie når man ser på antall brukere – fortelles det om hvordan språkene har utviklet og utbredt seg.

Språkfamiliesaga
«Det kalles språkfamilier, og historien om indo-europeiske språk minner om en familiesaga», skriver forfatteren. Her er konservative patriarker (litauisk), kranglende barn (retoromansk), prikk like søsken (de slaviske), glemte søskenbarn (ossetisk), foreldreløse (rumensk og andre balkanske sprak), og unger som sliter med å slippe taket i mors skjørtekanter (fransk). Og hvis du stusser over at det heter indoeuropeisk, er du allerede i gang. Det er nemlig en indisk gren også, gren nummer ni, de indo-iranske språkene. Her befinner de indiske språkene hindi og bengali seg, og kurdisk og tadsjikisk, en variant av persisk.

LÆR OM ...

  • ...at fransk fremdeles klamrer seg til skjørtekanten på sin språklige mor, latinen
  • ...at latin slåss mot germansk om å ha overtaket nord i Gallia i over 500 år
  • ...hvorfor finsk er det letteste europeiske språket
  • ...at med slaviske språk får du mange for prisen av en – de ligner veldig (men det er lett å blande dem sammen.)
  • ...at dansk for to århundrer siden ble snakket på fire kontinenter. Områdene tilsvarte tolv ganger Storbritannias størrelse.
  • ...at mange jødiske folkespråk forsvant på grunn av emigrasjon, assimilasjon eller folkemord
  • ....og mye mye mer

Fakta

Om forfatteren

GASTON DORREN er lingvist, journalist og polyglott. Han snakker nederlandsk, limburgisk, engelsk, tysk, fransk og spansk. Han kan lese afrikaans, esperanto, frisisk, portugisisk, italiensk, katalansk, dansk, norsk, svensk og luxemburgisk. Han har tidligere gitt ut tre bøker på nederlandsk: Nieuwe tongen (Nye språk) som handler om innvandrerspråk, Taaltoerisme (Språkturisme) som Lingo er basert på og, helt nylig, Vakantie in eigen taal (På ferie i eget språk). Når Dorren ikke skriver, synger han gjerne – på flere ulike språk selvfølgelig.

Hilsen fra forfatteren

«Lingo er en slags reiseguide, men på ingen måte noen allkunnebok: Mens enkelte kapitler er kortfattede portretter av hele språk, konsentrerer andre seg om en enkelt særegenhet eller personlighet. Dersom du likner meg en smule, ønsker du deg to ting når du drar på ferie: å slappe av, og å la deg overraske av nye, vakre, interessante inntrykk. Denne boken tar sikte på å være en slik ferie. Jeg ønsker deg god tur!»
Gaston Doerren

Medlemsblad