Min side Kundeservice Bli medlem

Virkninger av kjønnskvotering i norsk næringsliv

Lovreguleringen av kjønnsbalanse i norske bedriftsstyrer var en innovasjon i skjæringspunktet mellom næringsliv og likestillingspolitikk.
Hvilke ringvirkninger har lovkravet hatt nasjonalt og internasjonalt? Har holdningene blant norske næringslivsledere endret seg? Og har flere kvinner i styrene gitt flere kvinner i ansatt ledelse?I denne boka presenterer forfatterne den første brede undersøkelsen av virkningene av det norske lovkravet om kjønnsbalanse i bedriftsstyrer. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lovreguleringen av kjønnsbalanse i norske bedriftsstyrer var en innovasjon i skjæringspunktet mellom næringsliv og likestillingspolitikk.
Hvilke ringvirkninger har lovkravet hatt nasjonalt og internasjonalt? Har holdningene blant norske næringslivsledere endret seg? Og har flere kvinner i styrene gitt flere kvinner i ansatt ledelse?I denne boka presenterer forfatterne den første brede undersøkelsen av virkningene av det norske lovkravet om kjønnsbalanse i bedriftsstyrer. Målet med boka er å bidra til analyse, kunnskap og refleksjon om betingelsene for likestillingsutvikling i næringslivet og om kjønnskvotering som likestillingspolitisk virkemiddel.På den ene siden er virkningene av kjønnsbalanselovgivningen relativt moderate. Smitteeffektene fra styre til ledelse er begrenset. På den annen side har andelen kvinner i styrene for noen av landets mest sentrale selskaper gått fra nesten total mannsdominans til bortimot kjønnsbalanse. I tillegg har lovkravet om kjønnsbalanse i næringslivsstyrer spredt seg til en rekke andre europeiske land. Den norske kvoteringslovgivningen har påvirket pågående internasjonale debatter om kjønnsbalanse i økonomisk beslutningstaking i lys av rettferdighet, demokrati og utnyttelse av samfunnets menneskelige ressurser.Boka er skrevet for næringslivets og arbeidslivets aktører, studenter, forskere og for en opplyst samfunnsdebatt om likestillingspolitiske utfordringer i samfunns- og næringsliv. Den er redigert av sosiolog Mari Teigen. De øvrige bidragene i boka er skrevet av sosiologer og økonomer.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
216
ISBN
9788205484153
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Virkninger av kjønnskvotering i norsk næringsliv
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Virkninger av kjønnskvotering i norsk næringsliv:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv