Min side Kundeservice Bli medlem

Abida Raja

frihetens øyeblikk

Som storesøster i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier, har hun vært taus om livet som barn, ungdom og voksen. Nå våger Abida Raja endelig å fortelle.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Først nå våger hun å fortelle

– Jeg har dyp respekt for at hun våger å gi ut denne boka, sier Abid Raja om søsteren sin, Abida Raja.

Abid og Abida. Bror og søster, hun to år eldre enn ham. Nesten samme navn, bare a-en som skiller. Hun som tilber, han som tilber, betyr navnet. – Det hun har gått igjennom, er forferdelig, sier broren til Abida, Abid Raja, i et intervju med NRK. – Jeg har klart meg og fikk hjelp av så ekstremt mange. Hun fikk ikke den hjelpen. Dette er en bok om et liv i krise og katastrofe. – Jeg har dyp respekt for at hun våger å gi ut denne boka.

Frihetens øyeblikk
Boktittelen er lånt av Jens Bjørneboe. «Boka handler virkelig om frihet i begrepets aller mest fundamentale betydning. Frihet til å bestemme over sitt eget liv, sin egen kropp, sin egen fremtid – og sin egen historie,» skriver anmelder Sindre Hovdenakk i VG. I Dagbladets anmeldelse mener Andreas Wiese at boka er enda sterkere enn broren Abid Rajas Min skyld.

«Da jeg leste den [Abid Rajas bok Min skyld.], var tanken min: Går det an å ha det vondere? Etter å ha lest søsteren Abida Rajas bok, vet jeg at svaret er ja. Hvis du er kvinne, gjør det det.»

Andreas Wiese, Dagbladet, terningkast 6

Skam
Hittil har storesøsteren i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier vært taus om oppveksten i spennet mellom det norske og det pakistanske. Hun har tidd stille om brutaliteten hjemme og skammen, den konstante følelsen av fare, tvangsgiftermålet i Pakistan – et ekteskap der den fysiske og psykiske volden fortsatte. Først nå våger hun å fortelle.

Viktig vitnesbyrd
Mange spør seg hvordan norsk-pakistanere i Norge i dag kan unngå å bli en del av det norske samfunnet. Les Abida Rajas historie, så vil du forstå – også hvilket enormt mot hun har måttet opparbeide seg for å tørre å fortelle. – Dette er et viktig vitnesbyrd om noe som også skjer den dag i dag, sier forlegger Cathrine Sandnes.

Enormt mot
Hvordan bryte ut av et system så gjennomsyret av sosial kontroll, vold og undertrykkelse? Boka ble påbegynt for hele sju år siden, men Abida Raja var ikke klar før nå. For mange jenter og kvinner vil hennes mot til å dele sin historie bety mye. For firebarnsmoren selv betyr det at hun kan bli utstøtt av storfamilien og lagt for hat i deler av det pakistanske miljøet. Men ønsket om å være fri og kunne leve et fritt liv veide tyngst.

«Abida Rajas Frihetens øyeblikk er ikke bare en viktig bok. Det er en hudløst ærlig bok, om en frihetskamp som utkjempes her og nå, midt blant oss.»

Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6

 

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
258
ISBN
9788272017261
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Abida Raja
Nr
8207526
Serie
Raja-familien

Medlemsblad

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Abida Raja:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas
3 for 2

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
Haakon
3 for 2

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv