Min side Kundeservice Bli medlem

Arbeiderkollektivet

en studie i de underordnedes sosiologi

Arbeiderkollektivet er et faglitterært mesterverk av vedvarende interesse for samfunnsvitere, nye generasjoner av studenter og en opplyst offentlighet.
Her analyseres systembetingede konflikter i bedrifter, med fokus på hvordan underordnede arbeidstakere danner et forskansningssystem mot ledelsen og markedets krav. Les mer

579,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Arbeiderkollektivet er et faglitterært mesterverk av vedvarende interesse for samfunnsvitere, nye generasjoner av studenter og en opplyst offentlighet.
Her analyseres systembetingede konflikter i bedrifter, med fokus på hvordan underordnede arbeidstakere danner et forskansningssystem mot ledelsen og markedets krav. Lysgaards analyse av teknisk-økonomisk umettelighet og ensidighet har ikke blitt mindre relevant på de over 40 årene som har gått siden boken først kom ut.
Arbeiderkollektivet er et mønstergyldig arbeid, styrt av viktige spørsmål, basert på kvalitative data og preget av virkelighetsnærhet og erfaringsbasert teori. Boken er skrevet på en måte som gjør den tilgjengelig for den interesserte allmennhet.

Sverre Lysgaard (1923-1994) var en av Skandinavias fremste sosiologer, først utdannet som maskiningeniør, og i en mannsalder professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo.

Ragnvald Kalleberg, sosiolog ved Universitetet i Oslo, har skrevet en omfattende introduksjon hvor han gjør rede for Lysgaards faglige livsløp og den betydning boken har hatt. Han drøfter studien som en sosiologisk klassiker i en bred faglig sammenheng og legger vekt på hvor aktuell den fremdeles er for vår forståelse av de dilemmaer en møter i organiseringen av arbeidslivet i det moderne samfunn.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
327
ISBN
9788215000022
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2001
Originaltittel
Arbeiderkollektivet
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Arbeiderkollektivet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv