Den krevende barndommen

om barndom, sosialisering og politikk for barn

Den krevende barndommen beskriver de problemene barn og ungdom møter når de vokser opp i dagens kunnskaps- og kompetansesamfunn. Denne samfunnsformen byr også på nye utfordringer innen politikken for pedagogikk og barnevern, og for å kunne takle disse må vi kjenne og forstå samfunnsutviklingen. Les mer
Vår pris
299,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 30 bonuskroner!

Vår pris: 299,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 30 bonuskroner!

Om boka

Den krevende barndommen beskriver de problemene barn og ungdom møter når de vokser opp i dagens kunnskaps- og kompetansesamfunn. Denne samfunnsformen byr også på nye utfordringer innen politikken for pedagogikk og barnevern, og for å kunne takle disse må vi kjenne og forstå samfunnsutviklingen.


Den krevende barndommen er delt i tre hoveddeler som henger tett sammen, men som gir ulike perspektiver på barndom og oppvekst:


Del 1 tegner et bilde av grunnleggende trekk ved barndom og sosialisering i kompetansesamfunnet,


Del 2 beskriver barndommens sentrale arenaer,


Del 3 legger vekt på strategier i politikk og tiltak for barn.


Boka avsluttes med en diskusjon om hva som menes med kunnskapsbasert politikk og tiltak, og hvordan kunnskapsbaserte strategier kan utvikles. Boka er rettet mot studenter ved universiteter og høyskoler, men den vil også være nyttig for lærere, førskolelærere, fritidspedagoger og ansatte i kultur- og sosialsektoren som ønsker å forstå barns verden og den samfunnsutviklingen som preger den moderne barndommen.


Den krevende barndommen er en revidert og oppdatert utgave av Moderne barndom (3.utg.), og erstatter således denne.


Fakta