Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Det usikre sangerlivet

en livshistoriestudie på langs og på tvers i klassiske sangeres sosiale praksis

Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Hvordan konstitueres klassiske sangeres løpebaner og sosiale praksis? Med utgangspunkt i livshistorieintervju med 14 deltakere født mellom 1945 og 1978, søker denne studien en mer nyansert og helhetlig forståelse av profesjonelle sangeres mulighetsbetingelser. Les mer

679,-
Paperback
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Hvordan konstitueres klassiske sangeres løpebaner og sosiale praksis? Med utgangspunkt i livshistorieintervju med 14 deltakere født mellom 1945 og 1978, søker denne studien en mer nyansert og helhetlig forståelse av profesjonelle sangeres mulighetsbetingelser. I boka ser forfatteren nærmere på sangernes oppvekstår, studietid og yrkesliv, samt overgangen mellom disse. I denne sammenheng gjøres usikkerhet til et omdreiningspunkt. Gjennom den komplekse relasjonen mellom det individuelle og kollektive, analyseres sangeres erfaringer i lys av historiske, sosiale og kulturelle mønstre som former løpebanene og strukturerer praksisen på bestemte måter. Her legger den klassiske sangens tradisjon sterke føringer. Den overordnede teoretiske rammen er fundert i Pierre Bourdieus praksisteori. Det pluralistiske livsløpsperspektivet utgjør grunnlaget for forståelsen av prosesser og endring over tid.

Det konkurransepregede og uforutsigbare arbeidsmarkedet som omgir sangerne medfører høy grad av risiko og usikkerhet. Boka belyser hvordan sangere legitimerer eget yrke og hvordan handlinger, valg, strategier, refleksjoner, meninger og preferanser kan forstås i relasjon til deres bakgrunn og til posisjoner i det klassiske musikkfeltet der musikken er det bindende element. Et gjennomgående trekk i forskningsmaterialet er hvordan usikkerhet kommer til uttrykk som vurderinger. Slik oppstår et sirkulært fenomen, hvor vurderingskulturen blir en konsekvens av usikkerhet, samtidig som den forsterker usikkerheten som preger sangerne så vel som sangopplæringen, sangutøvelsen og sangeryrket.

Detaljer

Forlag
NOASP / Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
579
ISBN
9788202713546
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Det usikre sangerlivet
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det usikre sangerlivet:

Elvis

Kjetil Rolness
Paperback 
199,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv