Meny
 

Et eget rom

Vår pris
99,-
Spar
243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Med «et eget rom» mente Woolf bokstavelig talt et eget (arbeids-)værelse hvor man kunne lukke døren bak seg og være alene. Men når uttrykket er blitt et begrep, betyr det et rom i utvidet betydning: et psykisk og sosialt rom der kvinnen kunne utfolde sin personlighet, sine kunstneriske evner og økonomiske uavhengighet. I Et eget rom analyserer Woolf kvinners vilkår fra Shakespeares tid til det 20. århundre, med henblikk på mulighetene til å skape kunst.

Et eget rom er en feministisk klassiker - og samtidig noe langt mer. Forfatteren er blant verdenslitteraturens mest originale stilister, hennes program var å skape et nytt litterært uttrykk, en ny kvinnelig form i litteraturen. Et eget rom kan leses som et program for denne nye «poetiske romanen». Boken er også en nøkkel til Virginia Woolfs personlighet og forfatterskap. Hun kombinerer det personlige, det saklige og polemiske på en fascinerende måte. Det er en velopplagt, slagkraftig og vittig intellektuell vi møter i Et eget rom, og det er denne elegante lettheten som har fått litteraturviteren Harold Bloom til å hevde at «det er bare Sigmund Freud som i vårt århundre kan konkurrere med Virginia Woolf som stilist når det gjelder tendensprosa».

«I alle disse århundrene har kvinner vært speil med den magiske og vidunderlige evne til å reflektere en mann i det dobbelte av naturlig størrelse. Uten den evnen ville jorden fremdeles bestå av myr og jungel.»
VIRGINIA WOOLF i Et eget rom

«Et eget rom er en av dette århundrets klassiske tekster om kvinner. Ved siden av Simone de Beauvoirs Det annet kjønn fra 1949 antakelig den viktigste. Den er en fryd å lese også i dag, på grunn av sin humor, sin dristige tankeflukt og sine energiske argumenter.»
JANNEKEN ØVERLAND
har skrevet det innledende essayet til Et eget rom

Oversatt av Daisy Scheldrup

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bokklubben dagens bøker
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252537321
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: A room of one's own
Format: 23 x 17 cm
Nr: 4298950
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger