Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Innspill og utspill

samfunnsviteren som samfunnskritiker

Dette er en bok om hvordan kunnskap, begreper og perspektiver fra samfunnsvitenskapene kan brukes som verktøy eller plattform for samfunnskritikk.

Arve Hjelseth og Aksel Tjora er begge aktive debattanter i det offentlige rommet. Les mer

369,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Dette er en bok om hvordan kunnskap, begreper og perspektiver fra samfunnsvitenskapene kan brukes som verktøy eller plattform for samfunnskritikk.

Arve Hjelseth og Aksel Tjora er begge aktive debattanter i det offentlige rommet. Begge ytrer seg ofte med en sterk forankring i sosiologien og demonstrerer gjennom dette hvordan samfunnsvitenskap kan brukes til å løfte fram og kommentere forskjellige typer problemstillinger eller utviklingstrekk i samfunnet.

Med utgangspunkt i Burawoys begrep om offentlig sosiologi viser forfatterne først ulike måter å delta i offentligheten på. Deretter ser de nærmere på kronikkformatet som en spesielt godt egnet mulighet for samfunnsviteren til å delta aktivt i offentligheten. Ved å gi eksempler på og diskutere ulike sider ved kronikker de selv har skrevet, viser de hvordan fagkunnskap kan omsettes til både innspill og utspill.

Boken retter seg mot studenter, forskere og andre som deltar eller ønsker å delta i offentlig debatt. Målet er at boka skal oppmuntre til engasjement og bidra til å bringe samfunnsvitenskapen tettere på det samfunnet den studerer.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
152
ISBN
9788215028774
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Innspill og utspill
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Innspill og utspill:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv