Min side Kundeservice Bli medlem

Kjønnsteori

Kjønnsteori involverer i dag et mangfold av tilnærmingsmåter fra flere fagområder og teoriene sprenger ofte grensene for de etablerte fagdisiplinene.

Kjønnsteorien er vokst fram fra den feministiske kritikken til i dag å være et eget fagfelt med sine egne distinkte spørsmål og grunnlagsproblemer. Les mer

729,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kjønnsteori involverer i dag et mangfold av tilnærmingsmåter fra flere fagområder og teoriene sprenger ofte grensene for de etablerte fagdisiplinene.

Kjønnsteorien er vokst fram fra den feministiske kritikken til i dag å være et eget fagfelt med sine egne distinkte spørsmål og grunnlagsproblemer. Disse spørsmålene har utvidet feminismens tidligere vektlegging av synliggjøring, representasjon, likestilling og frigjøring til også å angå grunnleggende aspekter ved konstitueringen av menneskets væren i verden.

I denne omfattende innføringen gis både en presentasjon av hva som er særegent ved de enkelte tilnærmingsmåtene og teoretikerne og hva som gjør kjønnsteori til et eget felt. Sentralt i boken står spørsmål som: Hva er kjønn? Hvordan har forestillingen om kjønn operert og forandret seg historisk? Hvilke forestillinger om mennesket, natur, kultur, språk og makt er det som ligger til grunn for at kjønn framstår slik det gjør? Hva er forholdet mellom kjønn og seksualitet, kjønn og klasse, kjønn og rase og mellom kjønn og teknologi?

Bokens redaktører har tilknytning til fagfeltene filosofi, litteraturvitenskap, sosiologi, historie og vitenskapsteori. I tillegg har de hentet inn en rekke andre fagpersoner fra fagfeltene nordisk, kunsthistorie, medievitenskap, zoologi, sosialantropologi og kulturvitenskap.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
349
ISBN
9788205372177
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjønnsteori:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Slam

Nick Hornby
Paperback 
131,-

Gro

Jenny Leite-Vikra
Innbundet 
363,- 399,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv