Middelklassekulturen i Norge

en komparativ sosiologisk historie

I Middelklassekulturen i Norge foretar Rune Sakslind, Ove Skarpenes og Roger Hestholm en analyse av den norske, høyt utdannede middelklassen. Resultatene er fortolket i et historisk og komparativt perspektiv. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I Middelklassekulturen i Norge foretar Rune Sakslind, Ove Skarpenes og Roger Hestholm en analyse av den norske, høyt utdannede middelklassen. Resultatene er fortolket i et historisk og komparativt perspektiv. Studien er basert på dybdeintervjuer med 113 personer i privat og offentlig sektor, fordelt på byene Oslo, Bergen og Kristiansand. Leger, samfunnsvitere, økonomer, jurister, naturvitere, humanister, psykologer og sivilingeniører har lange utdanninger. De arbeider i skoler, sykehus, kommuner, museer, departementer, forlag, universiteter, hjelpeorganisasjoner, konsulentfirma og i alle slags private bedrifter.

Hvilke verdier vektlegges av denne akademiske middelklassen, og hvilken betydning har middelklassens verdiverden for sentrale norske institusjoner og kulturelle praksiser? Hvordan skiller Norge seg fra andre land, og hvilke historiske og sosio-kulturelle særtrekk ligger til grunn for forskjellene? Undersøkelsen utgjør et viktig bidrag til forståelsen av det norske samfunnet.

Detaljer

Forlag
Scandinavian Academic Press
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
280
ISBN
9788230402184
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Middelklassekulturen i Norge
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Middelklassekulturen i Norge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ute!

André Horgen
Paperback 
539,-
 

Pasta

Kristian Lambrechts
Innbundet 
500,- 549,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv