Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Sosiologiske anfektelser

ansats - anvendelse - ansvar

Sosiologien strør tilsynelatende om seg med teorier, metoder og begreper om alt og intet. Slik kan faget lett oppfattes som diffust, fragmentert og fremmedgjørende. I denne boka forsøker forfatterne å gjøre noe med dette ved å gripe tak i fagets ansatser, anvendelser og ansvar. Les mer

389,-
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Sosiologien strør tilsynelatende om seg med teorier, metoder og begreper om alt og intet. Slik kan faget lett oppfattes som diffust, fragmentert og fremmedgjørende. I denne boka forsøker forfatterne å gjøre noe med dette ved å gripe tak i fagets ansatser, anvendelser og ansvar.
Det noe gammelmodige ordet anfektelse beskriver en tanke som volder indre uro, en sinnsuro eller samvittighetsnag. Når sosiologien forsøker å besvare spørsmål om samfunnet, dets utvikling og hvordan individ, gruppe og samfunn kan forstås i sammenheng, er dette nettopp forbundet med en form for uro. Og uroen vedvarer, for mens sosiologien oppstod med en iboende bekymring for det sosiale menneskets plass i det moderne samfunnet, fornyes denne bekymringen med stadig nye samfunnsformasjoner.
På bakgrunn av dette forsøker forfatterne å besvare hvordan sosiologien kan brukes både til å forstå samfunnet, arbeide i og med samfunnet, og til å ta et ansvar for samfunn og samfunnsutvikling. Boka peker dermed ut noen retninger for sosiologers engasjement både i forskning og i arbeid ellers, til stor nytte for sosiologistudenter og andre som vil øke sin kunnskap om vår sosiale verden.
Aksel Tjora er professor i sosiologi ved NTNU. Mye av hans forskning omhandler interaksjon mellom mennesker, i organisasjoner og i det offentlige rom, ofte i forbindelse med teknologiske endringer. I 2014 stiftet han Sosiologisk Poliklinikk i Trondheim, et uavhengig arbeidsfellesskap bestående av sosiologer med tilknytning til eller bakgrunn fra NTNU.
Willy Martinussen har arbeidet som forsker ved Institutt for samfunnsforskning og Universitetet i Oslo og som professor i sosiologi ved universitetet i Trondheim. Han har vært særlig opptatt av sosial og politisk ulikhet, samt folks verdier og oppfatninger og deres forhold til velferdsstaten. Han har også arbeidet med sosiologien som fag, og han bl.a. utgitt flere lærebøker i sosiologi.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
173
ISBN
9788245025118
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Sosiologiske anfektelser
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sosiologiske anfektelser:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nettkidsa

Per Kristian Bjørkeng
Innbundet 
345,- 379,-
 

Nå!

Erik Bertrand Larssen
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv