Meny

Ulikhet

sosiologiske perspektiver og analyser

Sigmund Grønmo (Redaktør) ; Ann Nilsen (Redaktør) ; Karen Christensen (Redaktør)


Ulikhet er et sentralt tema i samfunnsdebatten, ikke minst fordi ulikheten mellom individer og grupper ser ut til å øke i mange land, særlig i rike land som Norge. I samfunnsvitenskapen, og spesielt i sosiologifaget, er ulikhet et av kjerneområdene. Les mer
Vår pris
469,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 469,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Om boka


Ulikhet er et sentralt tema i samfunnsdebatten, ikke minst fordi ulikheten mellom individer og grupper ser ut til å øke i mange land, særlig i rike land som Norge. I samfunnsvitenskapen, og spesielt i sosiologifaget, er ulikhet et av kjerneområdene.
Denne boken bygger på nyere sosiologisk forskning, og forfatterne presenterer en rekke perspektiver og analyser, med særlig vekt på utviklingen av økonomisk, sosial og kulturell ulikhet i det norske samfunnet. Sentrale spørsmål som drøftes:
Hvordan er utviklingen av inntekts- og formuesfordelingen? Hva innebærer fattigdom, og hva kjennetegner elitene i samfunnet? Hva er sammenhengen mellom utdanning og ulikhet? Hvordan overføres ulikhet mellom generasjoner? Hvordan er ulikhet knyttet til kjønn, alder, familie, omsorg og etnisitet? Hvordan kommer ulikhet til uttrykk i sosiale nettverk og frivillig arbeid? Hva slags kulturell ulikhet finnes i samfunnet?


Boken er velegnet som pensumlitteratur i sosiologi og andre samfunnsvitenskapelige fag, og andre områder hvor sosiologiske perspektiver har betydning. Den henvender seg ellers til alle som er interessert i ulikhetens utvikling i samfunnet.


Her kan du bla i boken Last ned høyoppløselig omslag


Redaktører:
Sigmund Grønmo er professor emeritus ved Universitetet i Bergen og æresprofessor ved Charles Darwin University i Australia. Han er også tilknyttet Institutt for samfunnsforskning.
Ann Nilsen er professor ved Sosiologisk institutt, Universitetet i Bergen.
Karen Christensen er lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet, og hun er professor II ved Sosiologisk institutt, Universitetet i Bergen.

Fakta