Min side Kundeservice Bli medlem

Kommunikasjon med uvanlige barn

en dialogisk tilnærming

Per Lorentzens utgangspunkt er at barn med funksjonsnedsettelser, sansevansker og kognitive mangler først og fremst er barn, og at de har de samme relasjonelle behovene som vanlige barn. Han utfordrer en tradisjonell forståelse der funksjonshemmede barns utviklingsbetingelser bare blir forstått utenfor vanlige og naturlige utviklingsforløp. Les mer

459,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Per Lorentzens utgangspunkt er at barn med funksjonsnedsettelser, sansevansker og kognitive mangler først og fremst er barn, og at de har de samme relasjonelle behovene som vanlige barn. Han utfordrer en tradisjonell forståelse der funksjonshemmede barns utviklingsbetingelser bare blir forstått utenfor vanlige og naturlige utviklingsforløp.

Gjennomgangspersoner i boka er Agnes, som er en jente med omfattende sansevansker, og Nadia og Ingrida,de to lærere hennes. En rekke vignetter fra Agnes skolehverdag viser hvordan økt kommunikasjonskompetanse og språklighet vokser frem innenfor nære samspill mellom eleven og pedagogene.

Det teoretiske grunnlaget henter forfatteren fra dialogisk kommunikasjonsteori, dynamisk utviklingspsykologi og nyere spedbarnsforskning.

Boka er skrevet for studenter og profesjonelle som møter kommunikasjonssvake barn.

Per Lorentzen er psykolog og ansatt ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Institutt for sosialfag, barnevernpedagogutdanningen. Han har tidligere publisert en rekke fagbøker om forutsetninger for kommunikasjon og språklighet hos barn og voksne med funksjonsnedsettelser.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
207
ISBN
9788215022567
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Kommunikasjon med uvanlige barn
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kommunikasjon med uvanlige barn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv