Min side Kundeservice Bli medlem

Spesialpedagogikk og etikk

kollektivt ansvar og individuelle rettigheter

Spesialpedagogikk og etikk inviterer til en etisk refleksjon over spesialpedagogikkens grunnlag ut fra ulike historiske og filosofiske innfallsvinkler. De etiske sidene ved den spesialpedagogiske profesjonen blir konkretisert gjennom spesialpedagogikk i praksis, og for å understreke dette knytter flere av bidragene seg opp til den praktiske siden ved profesjonsutøvelsen. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Spesialpedagogikk og etikk inviterer til en etisk refleksjon over spesialpedagogikkens grunnlag ut fra ulike historiske og filosofiske innfallsvinkler. De etiske sidene ved den spesialpedagogiske profesjonen blir konkretisert gjennom spesialpedagogikk i praksis, og for å understreke dette knytter flere av bidragene seg opp til den praktiske siden ved profesjonsutøvelsen. Intensjonen med denne boken er å legge grunnlaget for en dypere refleksjon over spesialpedagogikkens kunnskapsgrunnlag, og målet er at den vil fungere som et arbeidsdokument for en videre utvikling av spesialpedagogisk teori og god praksis.

Kunnskapsgrunnlaget til spesialpedagogikken har de senere årene blitt kritisert for å være uetisk og motvirke målsettingen om et inkluderende samfunn. Denne kritikken gjør det nødvendig å reflektere over spesialpedagogikkens selvforståelse, og om mulig finne løsninger på de problemene som forskere peker på med hensyn til spesialpedagogikkens kunnskapsgrunnlag og profesjon.

Detaljer

Forlag
Høyskoleforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Flerspråklig Svensk
Sider
185
ISBN
9788276348507
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Spesialpedagogikk og etikk
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spesialpedagogikk og etikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv