Et fritt ord

stiftelse og samfunn 1974-2024

I femti år har Stiftelsen Fritt Ord hatt som mål å fremme ytringsfriheten, først og fremst i Norge, men også internasjonalt. Fritt Ords Pris og Fritt Ords Honnør har årlig løftet fram personer og institusjoner som har gjort en innsats gjennom konstruktiv eller særlig uredd bruk av det offentlige ytringsrommet. Les mer

499,-
Sendes innen 1 virkedag
I femti år har Stiftelsen Fritt Ord hatt som mål å fremme ytringsfriheten, først og fremst i Norge, men også internasjonalt. Fritt Ords Pris og Fritt Ords Honnør har årlig løftet fram personer og institusjoner som har gjort en innsats gjennom konstruktiv eller særlig uredd bruk av det offentlige ytringsrommet. Tidvis har tildelingene vakt heftig debatt.
Stiftelsens løpende støtte til mangfoldet av ytringer vekker ikke like stor oppmerksomhet, men uten Fritt Ords økonomiske bidrag til journalistikk, bokutgivelser, debattmøter og seminarer, dokumentarfilm og -foto, biblioteker og litteraturhus ville den norske offentligheten og ordskiftet ha vært langt fattigere. Samlet løper støtten opp i flere milliarder kroner.
Hvordan har Fritt Ord forvaltet sin innflytelse fra tilblivelsen i 1974 til i dag - og hvordan har samfunnsutviklingen i samme periode satt sitt preg på stiftelsen? Med tilgang til Fritt Ords arkiv og gjennom samtaler med sentrale aktører utforsker historikeren Hilde Gunn Slottemo både stiftelsens rolle i samfunnet og det indre livet i herskapsvillaen bak Slottet i Oslo.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
614
ISBN
9788203450730
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Et fritt ord
Format
25 x 18 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et fritt ord:

Giganten

Aage Storm Borchgrevink
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Homer
Ny!

Homer

Øivind Andersen
Innbundet 
449,-
 

Ibsen-pakke

Henrik Ibsen
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv