Min side Kundeservice Bli medlem

Norges spiselige planter og bær

vilt, vakkert og velsmakende fra tidlig vår til sen høst

Boka gir de mest erfarne sankerne deg oversikt og beskrivelse av viltvoksende planter som kan brukes i matlaging. Utnytt ressursene rundt deg. Det er grønt, godt og gratis. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I boka Norges spiselige planter og bær gir noen av de mest erfarne sankerne deg en god oversikt og beskrivelse av spiselige planter og bær. Gode bilder og omtaler sørger for at du ikke tar med deg feil planter hjem, og du får også tips om oppbevaring og tillaging. Her er grunnoppskrifter på pesto, supper, sauser, siruper og mye mer. Lær deg å utnytte det som er sunt, grønt og gratis!

Gå ut og hent inn
Det vokser og gror overalt, og mange av plantene kan vi utnytte i matretter, saft og oljer, eller vi kan tørke eller fryse ned til senere bruk. I løpet av det siste tiåret har interessen for spiselige, ville planter økt kraftig. De har fått en sentral plass i det nordiske kjøkkenet og hos de prisbelønte restaurantene. Det er en god idé alltid å ha med seg noen plastposer når du skal ut på tur. Samle ulike arter i hver sin pose. Sørg for at posen er tett, ha gjerne med litt fuktet papir i bunnen. Da blir det lett å sortere fangsten når du kommer hjem, og plantene er ikke visne og triste. Boka gir deg informasjon om hvordan oppbevare fangsten samt når de ulike plantene har sin sesong. På noen planter skal kun enkelte deler brukes. Nødvendig informasjon om dette samt hva vi kan bruke de ulike plantedeler til, er oversiktlig og lett tilgjengelig. Tips om matretter får du også, men boka er ingen kokebok. Bakerst finner du noen oppskrifter på hvordan lage sauser, pesto, oljer og annet. Herlige basisvarer med det lille ekstra, som er greit å ha tilgjengelig i matelskerens kjøkken.

Erter, røtter, blomster, bladskudd
Jeg sitter og blar i boka, og plutselig ser jeg at den utskjelte og dominerende planten parkslirekne som fyller nederste del av hagen, og som jeg slåss høylytt med hver sommer, kan benyttes på ymse vis, for eksempel som tilbehør til makrell, i sauser, sirup, syltetøy, paier og som dessert. Altså på tide å betrakte det to meter høye ugresset med litt blidere øyne. Glemt å kjøpe salat? Det er bare å stikke ut og hente blader fra groblad, en velkjent plante for de fleste. Du skal garantert slippe å gå langt for å finne akkurat denne. De fleste betrakter groblad som en ugressplante som dukker opp overalt. Glemt å kjøpe spinat? Bruk strandkjempe ... den kan brukes i omelett, saus og supper eller kokes lett som en grønnsak. Den er nok ikke så lett å kjenne igjen for noviser, men en plante som geitrams kan de fleste av oss klare å kjenne igjen. Av denne kan vi spise blad, knopp, blomst, skudd, frukt og rot. Altså hele planten. De vakre rosa blomstene gjør seg spesielt godt i en dessert eller på isen.

Er du kanskje litt engstelig for å fôre familien med noe som viser seg å være giftig? Slapp av. Forvekslingsfare oppgis, og du må lære deg disse sortene også. Da er du trygg. Skrid til verket med liv og lyst ... bli giret og engasjert av nye og velsmakende muligheter. Alt er sunt, grønt og gratis, og kanskje medfører slike plukketurer litt fysisk vedlikehold av kroppen også.

Medlemsvurdering:
Gøy at man kan finne så mye spiselig i nærmiljøet. Utrolig lærerikt og inspirerende.

Runhild

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
228
ISBN
9788272015991
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
25 x 20 cm
Nr
8074496

Medlemsblad

Medlemmers vurdering

R
Renate – 09.08.2017

– Etter min mening er der for få bilder fra plantene. For å være til hjelp i hverdagen måtte det være flere bilder i alle stadiene plantene gjennomgår. Angrer på kjøpet.

K
Karin Knutsen – 15.08.2016

– Interessant bok med masse nyttig informasjon

S
Synnøve Klingsheim – 03.08.2016

– Veldig oversiktlig og lett å forstå.

C
Cathrine Gogstad – 05.07.2016

– Flott bok!

M
Malin – 28.06.2016

– Fine klare bilder i boka og god forklaring .Anbefales :)

R
Runhild – 26.01.2016

– Gøy at man kan finne så mye spiselig i nærmiljøet. Utrolig lærerikt og inspirerende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norges spiselige planter og bær:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv