Meny

Hekta på fiske

tips, utstyr og metode til over 100 norske arter

Alle kan få fisk, men det kreves kunnskaper for å få stor fisk eller bestemte arter. I Hekta på fiske beskriver Ole-Håkon Heier hvordan du skal fiske etter over 100 arter i ferskvann og saltvann! Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

  Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!

Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

  Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!

Om boka

For å få mye fisk, må man fiske mye! Ofte og lenge. Og for å få store eksemplarer av en art, må man fiske målrettet. Det er nemlig ingen tilfeldighet at noen ofte får stor fisk. Og alle kan bli en mer effektiv sportsfisker med kunnskaper om hva fisken spiser, fiskens atferd og hvor den mest sannsynlig står og lurer i vannet. Forfatteren Ole-Håkon Heier kan trygt kalles fiskenerd. Han er i hvert fall hekta på fiske. Og han fisker målrettet etter de fleste arter. Vi som bedriver et mer «normalt» sportsfiske, er kanskje ikke så opptatt av ulike rare og små arter, men vil kanskje heller bli en flinkere ørretfisker, laksefisker eller torskefisker ... Denne boka er for alle som vil ha fisk på kroken, uansett kunnskapsog ambisjonsnivå.

Kjenn artene
Boka presenterer de fleste arter du kan få i Norge, både i ferskvann og saltvann. Og du får gode fiskehistorier i tillegg til artskunnskap. Metoder og teknikk beskrives for de ulike artene. Her skal det bli fast fisk! Og Heiers erfaringer er gull verdt. Det er antagelig ikke så mange andre som kan fortelle inngående om fiske etter paddetorsk eller hork, pigghå eller asp ... Derfor fungerer boka som en utmerket oppslagsbok for oss som kanskje vil utvide repertoaret eller er ute etter de helt spesielle fiskeopplevelsene. Mulighetene er mange flere enn man tror. Og mange arter vi vanligvis setter uti igjen, er gode matfisker med rett tilberedning. Heier gir gode tips om dette.

De mest vanlige artene får selvfølgelig størst presentasjon. Vi som ikke har like stor bredde som Heier, men fisker etter typisk matfisk som ørret, laks, abbor, gjedde, harr, røye, torsk, lyr, sei og sjøørret, finner mer enn nok stoff for å bli enda flinkere til å få huka disse på kroken. Boka gir deg også tips om fiske på isen.

Et liv med fiske gir kunnskaper
Heier begynte å fiske som liten pjokk. Allerede som seksåring hadde han sin første fisketur. Resultatet ble en mort, og fiskeren var stolt. Senere har det blitt ganske mye fisk fordelt på ganske mange arter. Heier har stått på Glomma-isen i 25 minusgrader for å fiske lake, kjempet mot bølger i båt for å fiske skate og kost seg i solnedgangen i påvente av at gjørsen skal finne agnet på bunnen av et østfoldvann.

Det er lett å imponeres av Heiers kunnskaper. Han vet utrolig mye om fisk, hvor og hvordan de lever samt hvordan fiske etter dem. Han har jobbet målrettet med sportsfiske i en rekke år. Det har gitt resultater. Han setter stadig nye personlige rekorder og fisker både i saltvann og ferskvann. Heier kan det meste og formidler uten dikkedarer. Du skal ikke se bort fra at du finner smarte tips du ikke finner andre steder. Målrettet fiske betyr at man velger metode, agn, tidspunkt og fiskeplass for akkurat den fisken man er ute etter. Her er det mye å lære for en som slenger ut et litt tilfeldig agn og bare har trua ...

Skitt fiske!

Les mer om:

 • Utstyr
 • Metoder
 • Naturlige agn
 • Kunstige agn
 • Isfiske
 • Behandling av fangsten
 • Storfisk
 • Sikkerhet
 • Lover og regler
 • Arter i ferskvann
 • Arter i saltvann

Fakta