Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Språkfilosofi

Tenker du på norsk? Kan du tenke på ting du ikke kan beskrive med norske ord? Hvordan vet du hva ord betyr? Hvordan har du lært deg ordene du kan, og hvordan vet du at de har samme mening når du og andre bruker dem i forskjellige sammenhenger? Å drive med språkfilosofi er å stille de store spørsmålene om språk, tanke og kommunikasjon. Les mer

409,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Tenker du på norsk? Kan du tenke på ting du ikke kan beskrive med norske ord? Hvordan vet du hva ord betyr? Hvordan har du lært deg ordene du kan, og hvordan vet du at de har samme mening når du og andre bruker dem i forskjellige sammenhenger? Å drive med språkfilosofi er å stille de store spørsmålene om språk, tanke og kommunikasjon. I denne boken presenterer Georg Kjøll mange av svarene som har vært gitt gjennom de siste 2500 årene, og undersøker hva vi egentlig kan vite om ordene og setningene vi bruker.
Forfatteren tar for seg en rekke av de mest sentrale og grunnleggende filosofiske problemene i studiet av språk. På en lettfattelig måte diskuterer han blant annet hvor ords mening kommer fra, om ordmening egentlig kan defineres, om det finnes en klar sammenheng mellom språkevne og intelligens, og om vi tenker ved hjelp av mentale bilder. Kjøll presenterer de mest sentrale teoriene til filosofer som Platon, Ludwig Wittgenstein og Paul Grice, samtidig som han gjennomgår nye utviklingstrekk i forskning på språklig mening.
Georg Kjøll har en doktorgrad i filosofi og lingvistikk fra Universitetet i Oslo. Han bor og jobber i Oslo. Språkfilosofi er hans første bok.

Detaljer

Forlag
Landslaget for norskundervisning / Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
207
ISBN
9788245013801
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Språkfilosofi
Format
20 x 17 cm
Serie
LNUs skriftserie 193

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Språkfilosofi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv