Språkmønster

innføring i det norske språksystemet

Den klassiske innføringa i det norske språksystemet i ny drakt!

Språkmønster er ei grundig og fulldekkende innføring i det norske språksystemet. Den tar ikke bare for seg grammatikken, men også lydsystem, semantikk, ordforråd og tekstsammenheng. Les mer

649,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Den klassiske innføringa i det norske språksystemet i ny drakt!

Språkmønster er ei grundig og fulldekkende innføring i det norske språksystemet. Den tar ikke bare for seg grammatikken, men også lydsystem, semantikk, ordforråd og tekstsammenheng. Begrepsapparat og analysemetoder blir presentert parallelt med et vell av eksempel på de ulike språklige fenomenene. Selv om vekta er lagt på de strukturelle sidene av språket, går strukturenes funksjon og betydning som en rød tråd gjennom framstillinga.

Denne femte utgaven (tidligere kalt Språkets mønstre) har fått en ny og mer oversiktlig oppbygning. Den har også et gjennomgående komparativt perspektiv som setter norsk inn i en typologisk sammenheng. Kapitlene om ordforråd og tekstbinding går grundigere til verks enn i eldre utgaver. Fonetikk og fonologi er behandlet hver for seg, slik at det allmenne og det særspråklige perspektivet kommer klarere fram. Nytt er også et kapittel om samisk.

Den teoretiske innfallsvinkelen kombinerer tradisjonelle forståelsesmåter med nyere innsikter, og boka gir brede og solide kunnskaper og ferdigheter for både arbeidsliv og videre språkstudier. Boka inneholder et rikt utvalg av oppgaver til støtte for studenten i det aktive arbeidet med teoristoffet.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
511
ISBN
9788215068527
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Språkmønster
Format
23 x 22 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Språkmønster:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Reven

Andreas Tjernshaugen
Innbundet 
363,- 399,-
 

SPQR

Mary Beard
Paperback 
174,-
 

Alene

Peder Kjøs
Innbundet 
99,- 369,-
 
Homer
Ny!

Homer

Øivind Andersen
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv