Min side Kundeservice Bli medlem

Reform og rutine

Kunnskapsdepartementets historie 1945-2017

Kunnskapsdepartementet har vært en pådriver for store reformer og en kraftig utbygging av det norske skole-, utdannings- og forskningssystemet etter andre verdenskrig, reformer som på grunnleggende vis har omformet det norske samfunnet. Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kunnskapsdepartementet har vært en pådriver for store reformer og en kraftig utbygging av det norske skole-, utdannings- og forskningssystemet etter andre verdenskrig, reformer som på grunnleggende vis har omformet det norske samfunnet. Dermed har departementets indre historie også vært vevd inn i den større nasjonale historien.
Departementets tradisjonelle og rutinemessige forvaltning ble grunnleggende endret i møte med den ambisiøse og målbevisste oppbyggingen av det sosialdemokratiske skole-, utdannings- og forskningssystemet fra 1950-årene til midten av 1970-årene. Da proklamerte statsråd Bjartmar Gjerde fra Arbeiderpartiet at Norge hadde verdens beste skole, men dette var et glansbilde som ganske snart slo sprekker. I de følgende tiårene ble da også det rådende forvaltningsregimet på skole-, utdannings og forskningsområdet avviklet, blant annet som følge av det generelle gjennomslaget for nye styringsidealer i sentralforvaltningen. Rundt årtusenskiftet ble dette bruddet med fortiden befestet og utdypet med fremveksten av en internasjonal kunnskapens konkurransearena som bidro til å stake ut en ny kurs - både for departementet selv og den sektoren det forvaltet.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
317
ISBN
9788253040301
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Reform og rutine
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Reform og rutine:

2020
3 for 2

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
149,- 429,-
 
Den andre
3 for 2

Den andre

Kristin Solberg
Innbundet 
249,- 399,-
 

Magnet

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv