Min side Kundeservice Bli medlem

Navn i Norge

Navnehistorien forteller mye mer enn hva Frid og Darian betyr ('vakker' og 'gave'). Navn i Norge er proppfull av artige fakta.

Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Dette er boka for alle som heter noe, både det knippet menn i Norge som faktisk heter Noe til fornavn, og alle oss andre. Boka favner fra de mest brukte fornavnene som Nora og Henrik, til de spesielle som bare noen svært få heter, merksnodige som ikke brukes lenger og forbudte navn.

Navnet vårt har vi med oss hele livet, og det forteller jo mer om dem som ga oss navnet enn om oss selv. Likevel viser statistikk at navnet for mange faktisk kan påvirke for eksempel yrkesvalg. For mange er slektshistorien avgjørende for navnevalget, noen har fått navn etter rekkefølgen i søskenflokken, mens andre blir inspirert av bøker, musikk eller filmer og sportsidoler, allerede der begynner historiefortellingen.

Da jeg var liten var det noen som syntes navnet mitt var veldig rart. – Du kan ikke være døpt, fnøs vedkommende. – Det er jeg ikke heller!, kunne jeg kjekt svare tilbake. Og selv om Runhild høres veldig gammelt og norrønt ut er det faktisk et eksempel på en nyskapning. I denne boka finner jeg mange navn som er mye rarere enn mitt!

Læren om navnenes opphav, såkalt onomastikk, er en rød tråd gjennom boken, men her bugner det med artige fakta, kulturhistorie og populærhistorie. – Dette er på sett og vis en historie om Norge, fortalt med navn – inkludert avtrykk fra den store verden som gjør synlige utslag på dagens navnestatistikk, sier forfatteren i forordet.

Finn ut hvor mange i Norge som heter Jack Daniel, hvilken bygd som har norgesrekord i kompliserte dobbeltnavn, hvilke navn som oser status og hvilke som går igjen på konkurslistene. Et omfattende register er tatt med i boka for dem som skal finne navn til en ny verdensborger, men boka kan like gjerne leses fra perm til perm, som en norgeshistorie helt utenom det vanlige.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
375
ISBN
9788203393761
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
22 x 15 cm
Nr
8217777

Medlemsblad

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Navn i Norge:

Navn

Benedicta Windt-Val
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv