Kaffe og sigaretter

Personlig om etikk, moral, kunst og strafferett fra den kritikerroste forsvarsadvokaten Ferdinand von Schirach.
Ferdinand von Schirach er forsvarsadvokat og kritikerrost, bestselgende forfatter, kjent for sine mesterlige beskrivelser av forbrytelser og straff fra rettssalens indre. Les mer

249,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Personlig om etikk, moral, kunst og strafferett fra den kritikerroste forsvarsadvokaten Ferdinand von Schirach.
Ferdinand von Schirach er forsvarsadvokat og kritikerrost, bestselgende forfatter, kjent for sine mesterlige beskrivelser av forbrytelser og straff fra rettssalens indre. Tekstene i Kaffe og sigaretter består av personlige skildringer, notater og finurlige observasjoner. Han forteller om flyktige øyeblikk av lykke, ensomhet og melankoli, løsrivelse og hjemlengsel. Han lar sine betraktninger rundt kunst, som Mikael Hanekes filmunivers samt romaner som F. Scott Fitzgeralds Den store Gatsby og Ernest Hemingways En varig fest, smelte sammen med erfaringer fra ulike straffesaker han har jobbet med. Slik forsøker han å forstå kompleksiteten i menneskesinnet - hvordan vi oppfatter rett og galt, hva det vil si å miste verdighet - og hva som gjør oss dypt menneskelige.

Ferdinand von Schirach står bak de hyllede novellesamlingene Forbrytelser, Skyld og Straff, som gir et unikt innblikk i en verden av justis lukket for folk flest. Kaffe og sigaretter viser hvor forfatteren henter tankegodset sitt fra og er hans mest personlige bok hittil.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205533868
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Kaffee und Zigaretten

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kaffe og sigaretter:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv