Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Vintagestrikk

strikkeoppskrifter for smarte klær til alle og enhver : 1935-1955

Bli med på ei strikkehistorisk tidsreise tilbake til den norske husmora sine glansdagar! Oppskrifter på smarte klede til alle og einkvar 1935-1955. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

"I de siste par år har det rast en epidemi over Europa. Fra de store motecentrer har den bredd sig utover, og trengt sig inn i hver minste avkrok. Denne epidemi er en såkalt hekle- og strikkemani ...", kunne ein lese i eit av dei mange strikkeblada utgjevne i 1936.

I 1930-åra blei strikking for alvor tatt opp i motebiletet gjennom populærkulturen, og siste skrik frå Paris smelta saman med overleverte tradisjonsoppskrifter i strikkekorgene landet over.

I denne boka finn du oppskrifter på 28 strikkeplagg i klassisk og tidlaust snitt, henta frå norske vekeblad i perioden 1935-1955. Her er alt frå "fornuftige klær til den oppvoksende slekt", "smarte damejumpers" til "utmerkete herrejakker - slik han liker det!".

Kvar strikkeoppskrift er nøye gjennomgått og har fått eit moderne språk. Plagga er strikka opp på nytt, tilpassa moderne garnsortar og ikkje minst dagens storleikar. Oppskriftene er godt forklart, og er ein fin inngang til nye strikkarar som vil gjenoppdage eldre plagg. Boka er rikt krydra med tidstypiske illustrasjonar og bilete, og dei nystrikka plagga er fotograferte av Camilla Holm Birkeland.

Fotografi frå boka

Medlemsvurdering:
Endelig en strikkebok med andre ting enn mariusgensere og setesdalskofter! Her var MASSE fint! Gleder meg til å ta fatt på oppskriftene. Historiedelen av boka er også meget fin og interessant for alle som er glad i strikking eller mote. Anbefales!

A

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
199
ISBN
9788243007772
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
23 x 23 cm
Nr
8036667

Medlemmers vurdering

T
Taya – 13.01.2018

– Historiedelen er grei nok for formatet, men oppskriftene er skuffende. Mye jakker til herrer, babystrikk og gensere til damer. Med populariteten til, og variasjonen i, strikk i perioden boken dekker (noe historiedelen av boken også fremhever), burde forfatterene hatt mye større variasjon i oppskriftene. Savner oppskrifter på kjoler, skjørt, jakker til dame og generelt oppskrift på plagg til ungdommer.

A
AR – 14.01.2016

– Jeg ble litt skuffa over utvalget av oppskriftene. Mitt inntrykk er at det var veldig mye til herre, en del til baby/barn opptil 4 år, og en del til damer. Det var kun en oppskrift passende for en skolejente - noe jeg hadde forhåpninger om da jeg kjøpte boka. Det var flere modeller som godt kunne passet til en skolejente, men da måtte man i så fall forandre på oppskriftene selv. Det syns jeg godt forfatterne kunne gjort. Dette syns jeg var skuffende.

A
A – 10.10.2013

– Endelig en strikkebok med andre ting enn mariusgensere og setesdalskofter! Her var MASSE fint! Gleder meg til å ta fatt på oppskriftene. Historiedelen av boka er også meget fin og interessant for alle som er glad i strikking eller mote. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vintagestrikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Strikk

Lene Holme Samsøe
Innbundet 
399,- 439,-

Wiola

Kristin Wiola Ødegård
Innbundet 
409,- 449,-
 

Mira

Sabine Lemire
Innbundet 
99,- 199,-
 

Strikk

Lærke Bagger
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv