Min side Kundeservice Bli medlem

Masteroppgaven

hvordan begynne - og fullføre

Denne boken gir på en lettfattelig måte innsikt i de viktigste utfordringene studenten står overfor når han eller hun skal skrive masteroppgave. Den er spekket med praktiske råd om hvordan man bør tenke og handle for å få best mulig resultat. Les mer

359,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boken gir på en lettfattelig måte innsikt i de viktigste utfordringene studenten står overfor når han eller hun skal skrive masteroppgave. Den er spekket med praktiske råd om hvordan man bør tenke og handle for å få best mulig resultat.

"Masteroppgaven" tar for seg alle oppgavens deler: fra å finne et velegnet tema og utarbeide gode problemstillinger til å sette kronen på verket i form av en perfekt litteraturliste. Boken er gjennomgående illustrert med gode eksempler fra oppgaver innen samfunnsfagene.

Boken ble opprinnelig skrevet for masterstudenter innen humaniora og samfunnsfag. Denne 3. utgaven er bearbeidet slik at den er rettet særlig mot samfunnsfagene, men vil utvilsomt være aktuell også for studenter fra mange andre fagområder. Boken vil også være en nyttig ressurs for faglærere og veiledere.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
194
ISBN
9788215046495
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

S
Student – 22.01.2007

– I denne boken forventet jeg å finne en "oppskrift" på hvordan oppgaven bør settes sammen, og gjerne disposisjoner og hvordan den perfekte oppgaven ser ut. Må si jeg savner mer konkrete eksempler, selv om kapittel 11 "kaos - å redigere oppgaven" har en hel del nyttig informasjon. Denne boka blir veldig generell, og da tror jeg studenter flest har mest å hente av å gå på skolebiblioteket og låne en tidligere besvarelse som har fått gode skussmål. Videre er boka kanskje mest beregnet på studenter som forsker på et tema, ikke nødvendigvis studenter som har utført et arbeid og skal dokumentere arbeidet sitt.

l
lal – 10.08.2005

– Som så ofte her i verden - det er vanskelig å finne noen som gjør det FOR deg, men du kan finne noen som hjelper deg litt på vei! Denne boka gir mye nyttig informasjon på veien til masteroppgaven. Svakheten er at mye av informasjonen du får her, er den samme informasjonen som din egen skole nærmest kaster etter deg på vei ut i master-land. Det som ofte oppleves som virkelig vanskelig, f.eks. utarbeidelse av problemformulering/hypotese, blir etter min mening behandlet så generelt at det får liten nytte-verdi.
Jeg hadde ønsket meg flere konkrete eksempler i boka, f.eks. eksempler på gode/ dårlige problemformuleringer/hypoteser, og hvorfor de vil fungere /ikke fungere.
Forfatterne prøver å "treffe" mange, hvilket dessverre reduserer nytteverdien.

l
larserik – 20.05.2005

– Mastergradsoppgaven er kanskje det viktigste man foretar seg i løpet av studietiden, men også noe av det vanskeligste. Skrantende selvdisiplin og mangel på inspirasjon kan føre til at det semesteret man har satt av til oppgaven både blir ett og to år. Med denne boken i bakhånd kan man kanksje klare å unngå at oppgaven drøyer. Gode tips om hele prosessen er å finne, alt fra rene skrivetips til informasjonssøk og selvdispilnstips.
Mange vil nok si at boken operer med et litt for strengt og skjematisk oppsett som vanskelig vil la seg gjennomføre i det praktiske liv, men det er liten tvil om at dette er en nyttig bok som er en sikker investering dersom man velger å følge dens råd.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Masteroppgaven:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv