Meny

Psykiske reaksjoner ved somatisk sykdom

symptomer, diagnostikk og behandling

Alv A. Dahl (Redaktør) ; Trond F. Aarre (Redaktør) ; Jon Håvard Loge (Redaktør)

I klinikken er vi vant med at somatiske og psykiatriske synsmåter holdes skarpt atskilt, selv om kropp og sinn er forente størrelser i det enkelte menneske. Integrert medisin og den biopsykososiale modellen hører vi om i festtaler, men det er sjelden vi ser det i praksis. Les mer
Vår pris
719,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 719,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

I klinikken er vi vant med at somatiske og psykiatriske synsmåter holdes skarpt atskilt, selv om kropp og sinn er forente størrelser i det enkelte menneske. Integrert medisin og den biopsykososiale modellen hører vi om i festtaler, men det er sjelden vi ser det i praksis.


Kan en grunn være at vi har manglet en lærebok som prøver å integrere de to synsmåtene? Dette er den første boka som prøver å sprenge disse vanntette skottene i norsk medisin. Her beskriver erfarne klinikere vanlige psykiske reaksjoner hos somatisk syke mennesker og gjør rede for hvordan helsepersonell kan tilby dem integrerte tjenester.


Boka er primært skrever for studenter i helsefagutdanningene og for de som arbeider med pasienter i alle deler av helsetjenesten.


Boka består av fire deler:


Modeller og utredning

Psykiske lidelser og symptombilder

Behandlingsformer

Spesielle psykiske reaksjoner ved viktige somatiske sykdommer


Redaktørene Alv A. Dahl, Trond F. Aarre og Jon Håvard Loge har alle bred klinisk erfaring og er vant med å formidle medisinsk lærestoff. I denne boka har de fått med seg et utvalg av de meste erfarne spesialistene i Norge innen sine fagfelt.

Fakta

Bla i boka