Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Forståelse, beskrivelse og forklaring

innføring i metode for helse- og sosialfagene

Forståelse, beskrivelse og forklaring gir en innføring i forskningsmetode og en oversikt over de krav som bør settes til forskning for at den skal kalles god.

Boken viser hvordan kvalitative og kvantitative studier gjennomføres, og redegjør for fasene i en forskningsprosess. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Forståelse, beskrivelse og forklaring gir en innføring i forskningsmetode og en oversikt over de krav som bør settes til forskning for at den skal kalles god.

Boken viser hvordan kvalitative og kvantitative studier gjennomføres, og redegjør for fasene i en forskningsprosess. Relevante metodebegreper forklares for at studenter skal kunne tilegne seg basisferdigheter i å vurdere om forskningen er til å stole på og om den er verd å anvende i praksis.

Hovedfokus er lagt på praktiske problemer studentene står overfor når de skal finne og vurdere relevante resultater fra forskning i teoretiske og praktiske problemstillinger, og treffe begrunnede valg når de skal oppdatere sin fagkunnskap eller skrive en oppgave. I tillegg drøftes etiske problemstillinger relevante for helse- og sosialfaglig forskning.

Boken retter seg særlig mot studenter innen helse- og sosialfagene, men egner seg også for alle som vil ha en grunnleggende innføring i empiriske studier.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
233
ISBN
9788202720667
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

S
Strevende student – 15.04.2006

– Denne boka gir et godt innblikk i hvordan man på best mulig måte kan gjennomføre empiriske undersøkelser. Forfatteren trekker paralleller til dagliglivets forskning, og viser på en grundig måte hvordan det skiller seg fra faglig forskning. Denne sammenligningen kan kanskje høres irrelevant ut, men forfatteren bruker den til å forklare en rekke faglig relevante begreper på en lettforståelig måte. Et lite minus med denne boka er at det er mye som er unyttig og som sier seg selv, men er man helt fersk i faget kan det være en fordel å få all informasjonen inn med gaffel. Begreper som blant annet validitet, reliabilitet og relevans forklares på en betydelig mer lettforståelig måte enn andre lignende pensumbøker, det er et stort pluss. Hvis du får denne boka på pensumlista har du ingenting å frykte: Den går kjapt å lese og språket er sjelden noe problem i det hele tatt. Man ser heller ikke på forskningsartikler på samme måten etterpå: Man blir nemlig opplært til å være kritisk, i og med at man får såpass mye kunnskap om mulige feilkilder i forskningen. Hvis du ønsker en lettlest bok som gir deg innblikk i empiriske undersøkelser er dette et ypperlig valg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forståelse, beskrivelse og forklaring:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv