Forflytningskunnskap

aktivisering, hjelp og trening ved forflytning

Forflytningskunnskap gir innsikt i hvordan man kan hjelpe pasienter med forflytning uten å løfte eller bære dem. Forflytningskunnskap bygger på det naturlige friske bevegelsesmønsteret og på fysiske lover. Les mer

729,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Forflytningskunnskap gir innsikt i hvordan man kan hjelpe pasienter med forflytning uten å løfte eller bære dem. Forflytningskunnskap bygger på det naturlige friske bevegelsesmønsteret og på fysiske lover.

Ved å bruke forflytningsteknikker reduseres risikoen for belastningslidelser hos hjelperen, og pasienten aktiviseres og stimuleres til å bruke sine egne ressurser. Forflytningskunnskap er ikke statisk kunnskap - løsningen velges i hvert enkelt tilfelle primært ut fra pasientens aktuelle funksjon og smertetilstand, og ikke ut fra pasientens diagnose.

Boken har en teoridel og en praktisk del. Teoridelen forklarer forflytningskunnskapens grunnprinsipper og forskjellen mellom forflytningsteknikk og løfteteknikk, hvordan man kan analysere den enkelte situasjonen for å finne fram til de beste forflytningsløsningene, og hvordan forflytningsteknikkene ivaretar både pasient og hjelper. I tillegg omtales gode (og uheldige) arbeidsstillinger og grep, og hvilke hjelpemidler man kan bruke under forflytningene. Boken viser også hvordan forflytningskunnskap kan anvendes i treningssituasjoner, og ser på noen organisatoriske og pedagogiske sider ved å innføre forflytningsteknikker i helseinstitusjoner.

Den praktiske delen inneholder mange eksempler på konkrete forflytningsløsninger og fungerer som idébank for egen praksis i sykehus, sykehjem og i hjemmebasert omsorg.

I denne 5.utgaven er det et eget kapittel om bariatriske pasienter, det vil si ekstremt overvektige. Disse pasientene krever ekstra forberedelser og tilrettelegging av møbler, klær, utstyr, hjelpemidler, og ikke minst opplæring av personalet. Systematisk forebyggende arbeid, kunnskap og ferdigheter i risikovurdering, er en nødvendighet når personalet skal forflytte ekstremt overvektige pasienter.

Boken er gjennomillustrert og retter seg både mot sykepleieutdanningen, vernepleieutdanningen, fysioterapiutdanningen, ergoterapiutdanningen og mot praksis.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
308
ISBN
9788205411029
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Forflytningsteknikk
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forflytningskunnskap:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Health

Mildred Blaxter
Paperback 
267,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv