Min side Kundeservice Bli medlem

Samtalen, skjønnet og evidensen

Kari Martinsen reiser i Samtalen, skjønnet og evidensen en viktig og spennende debatt om saklighet, skjønn, språk og evidens.

Boka problematiserer hvordan omsorgsyrkene legger vekt på vitenskapens betydning i møtet med mennesker i ulike livssituasjoner. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Kari Martinsen reiser i Samtalen, skjønnet og evidensen en viktig og spennende debatt om saklighet, skjønn, språk og evidens.

Boka problematiserer hvordan omsorgsyrkene legger vekt på vitenskapens betydning i møtet med mennesker i ulike livssituasjoner.

Kari Martinsen mener at fagsamtalen har sitt fundament i hverdagssamtalen, og hun belyser den vanlige hverdagssamtalen gjennom tanker fra filosofene Hans Skjervheim, Søren Kierkegaard og Knud Ejler Løgstrup.

Fortelling og skjønn er andre sentrale språkuttrykk i boka, og disse blir utdypet ut fra tekster av m.a. Jakob Knudsen og Paul Ricoeur. Martinsen legger vekt på en verdensanskuelse hvor relasjoner og avhengighet er fundamentalt og hvor fellesskapet settes i sentrum.

Evidensbasert sykepleie er et begrep som er mer eller mindre innarbeidet i dagens sykepleie, og Martinsen utdyper dens begrensninger og muligheter: «Den evidensbaserte medisin blir teknikk og anvendelse av manualer der en overser og overhører de eksistensielle spørsmål om angst, smerte, lengsel og håp.»

Detaljer

Forlag
Akribe
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
166
ISBN
9788279500872
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Originaltittel
Samtalen, skjønnet og evidensen
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samtalen, skjønnet og evidensen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv