Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Sosiologi i helsefag og sykepleie

Denne boken gir en innføring i sosiologiske og sosialantropologiske begreper, teorier og fenomener som er relevant for helsefagene.

Gjennom praksisnære eksempler demonstrerer forfatteren hvordan denne kunnskapen kan anvendes i møte med pasienter og brukere. Les mer

529,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boken gir en innføring i sosiologiske og sosialantropologiske begreper, teorier og fenomener som er relevant for helsefagene.

Gjennom praksisnære eksempler demonstrerer forfatteren hvordan denne kunnskapen kan anvendes i møte med pasienter og brukere.

Boka er delt inn i fire deler, hvor den første delen er en innføring i samfunnsfag, og belyser ulike forståelser av sykdom. I del to drøftes sosiale ulikheter, klasseskiller og mangfold i helse og helsetjenester i nasjonal og global sammenheng. Den tredje delen omhandler sosiologiske begreper og teorier knyttet til samhandling. Sentralt her er identitet, rolle, makt, avmakt, motmakt samt brukermedvirkning.

Del fire omhandler endring, og belyser ulike utfordringer vi står overfor i framtida. Det siste kapitlet i denne delen handler om teknologi, innovasjon og nytenking. For å løse framtidige utfordringer i helsetjenesten, samt øke kvaliteten på tjenestene og pasientsikkerheten, er det viktig at helsepersonell evner å tenke innovativt, og tar i bruk nye løsninger.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
254
ISBN
9788205539624
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
24 x 16 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sosiologi i helsefag og sykepleie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Syk

Vegard Bruun Bratholm Wyller
Innbundet 
1949,-
 

Frisk

Vegard Bruun Bratholm Wyller
Innbundet 
1199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv