– Dersom du er interessert i ernæringsfaget eller bare er ute etter litt mer kunnskap om kosthold og ernæring så er dette en utrolig flott bok! Språket er enkelt å forstå, den er illustrert med gode bilder, diagrammer og tabeller. Dette er altså ikke bare en bok for sykepleiere og annet fagpersonell. Den har vært nyttig i mine studier som sykepleierstudent, men jeg vil også beholde den for videre å ha en bok å slå opp i når jeg eller mine kjente og kjære lurer på noe angående ernæring og kosthold, også dette tilknyttet til sykdom. Skal du kjøpe bare én bok om ernæring er denne å anbefale på det varmeste!
Sykepleierens ernæringsbok
Denne femteutgaven inneholder den basiskunnskapen sykepleiere trenger for å ivareta pasientens grunnleggende behov for ernæring, både innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid og som en del av pasientens behandling. Les mer
609,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Logg inn for å se din bonus
Denne femteutgaven inneholder den basiskunnskapen sykepleiere trenger for å ivareta pasientens grunnleggende behov for ernæring, både innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid og som en del av pasientens behandling.
Mat og drikke er en stor del av livet for mange mennesker, og ernæring er en sentral faktor i helsefremmende arbeid og i forebygging og behandling av en rekke sykdommer.
Et sunt og variert kosthold bidrar til at vi holder oss friske, og ved visse sykdommer kan et tilpasset kosthold være den eneste behandlingen som trengs. Andre ganger kan tilstrekkelig og riktig sammensatt ernæring være avgjørende for at en pasient skal tåle den medisinske behandlingen og bli friskere. I enkelte tilfeller kan ernæringsbehandling også ha direkte betydning for pasientens overlevelse. Sykepleiere spiller dermed en svært viktig rolle i arbeidet med å kartlegge ernæringsstatusen og optimalisere kostholdet til hver enkelt pasient.
Boken er oppdatert med ny kunnskap innenfor generell og klinisk ernæring. Den er fortsatt en praktisk rettet bruksbok, egnet både for bachelorstudenter i sykepleie og for sykepleiere i klinisk praksis.
Innholdsfortegnelse:
Mat og drikke er en stor del av livet for mange mennesker, og ernæring er en sentral faktor i helsefremmende arbeid og i forebygging og behandling av en rekke sykdommer.
Et sunt og variert kosthold bidrar til at vi holder oss friske, og ved visse sykdommer kan et tilpasset kosthold være den eneste behandlingen som trengs. Andre ganger kan tilstrekkelig og riktig sammensatt ernæring være avgjørende for at en pasient skal tåle den medisinske behandlingen og bli friskere. I enkelte tilfeller kan ernæringsbehandling også ha direkte betydning for pasientens overlevelse. Sykepleiere spiller dermed en svært viktig rolle i arbeidet med å kartlegge ernæringsstatusen og optimalisere kostholdet til hver enkelt pasient.
Boken er oppdatert med ny kunnskap innenfor generell og klinisk ernæring. Den er fortsatt en praktisk rettet bruksbok, egnet både for bachelorstudenter i sykepleie og for sykepleiere i klinisk praksis.
Innholdsfortegnelse:
Detaljer
- Forlag
- Gyldendal
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 307
- ISBN
- 9788205509252
- Utgave
- 5. utg.
- Utgivelsesår
- 2019
- Originaltittel
- Sykepleierens ernæringsbok
- Format
- 24 x 16 cm
Medlemmers vurdering
Skriv en vurdering
S