Meny
 
Sissel Gran: Inni er vi alltid unge

Inni er vi alltid unge

aldringsmeditasjoner

«Tross de mange dystre utsiktene er dette en optimistisk bok med gjenkjennelige, men gode råd om en god alderdom. »

, Dagbladet Terningkast 5
Det er kjipt å bli eldre, men alternativet er verre. Likevel kan det oppleves sjokkerende når tegnene melder seg. Sissel Gran deler tanker og erfaringer i Inni er vi alltid unge. Les mer
Vår pris
169,-
Spar
180,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 169,-
Spar: 180,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

La meg være ung!

Sannhetens øyeblikk
Det øyeblikket, da du ser en litt kjent figur i speilet og brått skjønner at det er deg – slik andre ser deg. Det er dette øyeblikket som er utgangspunktet for psykolog Sissel Grans nye bok Inni er vi alltid unge. Du ser plutselig ditt aldrende ytre skall, og det ligner slett ikke på den du føler deg som inni deg. 

«Det er en underlig erfaring å få øye på seg selv utenfra, i kontrast til det bildet vi bærer på av en annen – denne andre der inne, som også er oss selv,» skriver Sissel Gran. 

Ny livsfase
Med velstand og økt levealder følger flere leveår i et aldrende skall, selv om vi føler oss unge inni. Sissel Gran deler personlige erfaringer og øser av referanser til skjønn- litteraturen, sakprosaen og forskningen om denne nye fasen i livet.

«Ingenting burde være mer forventet, men ingenting er mer uventet enn alderdommen.» 

Simone de Beauvoir

Var det ikke å være ung som skulle være for jævlig?
«På et eller annet tidspunkt – jeg husker ikke riktig når – begynte jeg nølende å forholde meg til min egen aldringsprosess. Jeg hadde egentlig hilst på tanken fra tidlig ungdom, for jeg har aldri vært ved veldig god helse. Men siden plagene mine alltid har vært usynlige for andre, var det først da de ytre tegnene på tidens tann ble mer åpenbare, at jeg virkelig begynte å skjønne at jeg var inne i en ny livsfase,» skriver Sissel Gran i forordet. Hun følte sorg, vemod og irritasjon.

«Finnes det uventede gleder å hente i aldringsprosessen?»

Jakten på uventede gleder
Sissel Grans ønske er å utfordre seg selv: Kan hun, gjennom å nærme seg temaet aldring, greie å utvikle en modigere holdning overfor det ufravikelige; alderdommens skjørhet og livets slutt? Finnes det uventede gleder å hente i aldringsprosessen, som mer frihet og åpenhet? Og hun reflekterer over om kontakten med et indre, aldersløst selv kan representere en motkraft i anti-aldringens tid.

Fakta

Om forfatteren

Sissel Gran (f. 1951) er psykolog, samlivsekspert, skribent og forfatter. Hun brenner for psykologisk folkeopplysning og har vært avisskribent siden 1993. Sissel Gran skriver fast for Morgenbladet og VG. Hun har gitt ut flere bestselgere om parforhold: Kjærlighet i hastighetens tid (2005), Kjærlighetens tre porter (2007), Hekta (sammen med Nora Skaug) (2010) og Det er slutt (2016).

Utdrag

 

Medlemsblad

 

Anmeldelser

«Tross de mange dystre utsiktene er dette en optimistisk bok med gjenkjennelige, men gode råd om en god alderdom. »

, Dagbladet Terningkast 5

«Sissel Gran som levende bok. Jo mer hun bruker av seg selv og sine nærmeste, desto mer leseverdig. »

, Aftenposten